Meclis Genel Kurul'u, Can Atalay için olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda sözlü tartışma çıkınca görüşmelere ara verildi. Tekrar başlayan oturumda bu sefer yumruklu kavga çıktı. TBMM'de kavgaya karışan AK Parti Milletvekili Alpay Özalan ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'a kınama cezası verildi. Meclis'te neler yaşandı? Normalleşme süreci yaşanırken bu kavganın asıl sebebi neydi? AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Ekol TV'ye özel açıklamalar yaptı. Pınar Işık Ardor'un Türkiye gündemine ilişkin öne çıkan görüşleri şöyle:

TBMM'DE YUMRUKLU SALDIRI

Şaban Sevinç: Alpay Özalan geliyor, kürsüde konuşurken Ahmet Şık'a yumruk atıyor. Eli ile boğazını sıkıyor. Ahmet Şık konuşurken kenarda saldırıya hazır halde bekliyor. Meclis'teki her gerilimde Alpay Özalan başrolde. Alpay Özalan şiddete eğilimli biri.

Ferhat Murat: Herkes fiziksel şiddeti konuşuyor ama problemin asıl nedenine bakmak gerekiyor. "Sizde hiç utanma yok mu?" diye konuşmaya başlanıyor. "Utanmazsınız, haysiyetsizsiniz" dedikten sonra oturuma ara veriliyor. Ahmet Şık, ara verildikten sonra  Meclis'ten uzaklaştırılmalıydı.

Dr. Onur İste: Ben Ahmet Şık'ın da Alpay Özalan'ın da şiddetine bahane bulmuyorum. Ama ortada bir hakaret var. Bu olay Meclis'te oldu. "İnsanlar her yerde küfür ediyor" şeklinde bir bahane bulunamaz. Beyni yetmeyenler yumruklarını kullanır. Ahmet Şık'a kınama uygun çünkü hakaret etti. Ama Alpay Özalan'ın fiili saldırısı var. Dolayısıyla kınamaya uygun değil, geçici Meclis'ten çıkarma cezası verilmeli.

Hasan Öztürk: Öncelikle rezalet bir görüntü. Ağır tahrik ve öfke kontrolü sorunu var. Ahmet Şık herkesi provoke etti. Meclis Başkanı'nı, AK Parti sıralarını provoke etti. Özgür Özel açıklamasında neden Ahmet Şık için "Sen de ağır tahrikte bulundun" demedi? Daha şık bir açıklama olmaz mıydı?

Ferhat Murat: Her konuda iktidar partisi suçlanacaksa bu konuyu tartışmanın anlamı kalmıyor. Mahmud Abbas, TBMM'de konuştu. Üzerine bu olay oldu. İsrail yanlısı Batı medyası bu olayı daha çok konuşacaktır. Çalışılmış bir organizasyon mu var?

Hasan Öztürk: Çalışılmış bir organizasyon var ise o zaman AK Parti, Alpay Özalan neden buna düşüyor?

Şaban Sevinç: O zaman bu organizasyona Numan Kurtulmuş da dahil. Meclis, Mahmud Abbas'la ilgili özel oturumla toplandı. Can Atalay için özel toplanma talebi de 10-15 gün önce iletilmiş. Meclis Başkanı da kendince, milletvekilleri Mahmud Abbas için toplanmışken Can Atalay için de toplanma kararı aldı. Dolayısıyla organizasyon yok. Varsa Numan Kurtulmuş'un da işin içinde olması lazım. 

Ferhat Murat: Eğer muhalif vekiller gerçekten isteseydi Can Atalay'la ilgili karar bugün (dün) Meclis'ten geçerdi. Çünkü yeterli sayıları vardı. MHP'li vekiller bugün (dün) Meclis'e kararı yok hükmünde saydıkları için gelmedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BAYKAN'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan da Ekol TV canlı yayınına telefon bağlantısıyla katıldı. Mehmet Baykan, TBMM'deki kavgaya ilişkin şöyle konuştu: "Ahmet Şık, AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan'a, 'Senin parmaklarını kırarım. Sen bunu yaşayacaksın' dedi. Ahmet Şık, 'terörist' demiştir. Şaban Sevinç, objektif olması gerekirken 'ortalığa salınmış bir insan' gibi yorum yaptı. Ben kavgayı ayırmaya çalıştım. Mahmut Dindar'ın yumruğu bana geldi. Ortalığın alevlenmemesi adına, Meclisimizde daha fazla kötü görüntüler olmaması adına yumruk yedim ve dudağım kanadı. 7 Mayıs 2024 tarihinde yaşanan olayın intikamını Mahmut Dindar bugün aldı. Özgür Özel, yumruk yediğim halde neden bana ve İbrahim Bey'e 'Geçmiş olsun' demiyor? Yine olsa yine araya girerim ve kavgayı ayırmaya çalışırım. Ajitasyon yapmıyorum. Ama sorumlu siyaset de görevimizdir."