Portekiz ekibi Benfica'ya transfer olan milli yıldız Kerem Aktürkoğlu, Türkiye-İzlanda maçında yaptığı hat-trick ile beklentileri artırdı. Santa Clara karşısında ilk 11'de yer alan Türk futbolcu, bekleneni verdi ve muhteşem bir golle ağları süsledi. 

KEREM AKTÜRKOĞLU'NA ALKIŞ YAĞMURU

İlk maçındaki performansıyla Portekizlileri adeta büyüleyen Kerem Aktürkoğlu, maç sonunda taraftar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

"TÜRK HAMAMI KAYGIYI GİDERDİ"

Bir alkış da Portekizli basın mensuplarının kaleminden döküldü. Abola'da 'Orkun Kökçü ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki Türk Hava Yolları bağlantısı, kaleci Gabriel'i atlattı. Kerem göğsünde kartalla ilk golünü bu şekilde attı' satırlarına yer verildi. Sapo internet sitesinde "Türk hamamı kaygıyı giderdi" denildi 'Türk büyüsüne başvurmak gerekiyordu; 27. dakikada Kökçu'nun ceza sahasına gönderdiği topta, Aktürkoğlu hassas ama son derece etkili bir dokunuşla eşitliği sağladı' yorumu yapıldı.

HARRY POTTER'A BENZETTİLER

Record gazetesinde 'Aktürkoğlu Benfica formasıyla ilk maçında gol attı ve Harry Potter gibi kutlama yaptı' denilirken, Glorioso internet sitesinde 'Aktürkoğlu'nun büyüsüyle Benfica geri döndü' ifadesi kullanıldı.

"TRİBÜNLERİ COŞTURDU"

Mais Futebol'da şu değerlendirme yapıldı: "Kerem Aktürkoğlu maçta eşitliği sağlayan golü attı, Türk büyüsü ilk kez sahneye çıktı. Benfica formasıyla ilk maçına çıkan Aktürkoğlu, Kökçü'nün asistiyle Santa Clara karşısında eşitliği getiren golü atarak Estadio da Luz'da tribünleri coşturdu."

ZeroZero'da ise şunlar yazıldı: "Kerem Aktürkoğlu ilk maçında mümkün olan en iyi şekilde oynadı. Vatandaşı Aktürkoğlu'na harika bir al da at pası verdi, o da ilk golünü kaydetti."