Son günlerde Türkiye'de bazı popüler platformların erişime kapatılması, PUBG Mobile'ın da yasaklanıp yasaklanmayacağı sorusunu gündeme getirdi. Milyonlarca oyuncusu bulunan PUBG Mobile, dünyada en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Roblox platformunda yaşanan erişim sorunlarının ardından, gözler PUBG'ye çevrildi. Peki, PUBG Mobile Türkiye'de kapanacak mı? Oyuncular bu konudaki son gelişmeleri merakla takip ediyor. Peki, Pubg mobile Türkiye’de yasaklanıyor mu?

PUBG MOBILE TÜRKİYE'DE YASAKLANACAK MI?

Roblox'un yasaklanmasının ardından gözler PUBG Mobile'a çevrildi. Türkiye'de milyonlarca oyuncusu bulunan bu popüler oyun hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak daha önce Hindistan’da yasaklanmış olan PUBG Mobile'ın akıbeti merakla bekleniyor. Oyuncular, Türkiye'de benzer bir durumun yaşanıp yaşanmayacağı konusunda endişeli.

ROBLOX KAPATILDI MI?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Roblox'a erişim engellendi. Yapılan sorgulamada, "Roblox.com 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." ifadeleri yer aldı. Bu kararın ardından, Türkiye'de diğer popüler oyunların da yasaklanıp yasaklanmayacağı konusu gündeme geldi.