Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun Donetsk’te bir süpermarkete ve postaneye düzenlediği hava saldırısında 10 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 35 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Zelenski “Kostyantynivka'da yani Donetsk bölgesinde Ruslar sıradan bir süpermarketi ve bir postaneyi vurdu. Enkaz altında kalan insanlar var. Kurtarma operasyonu devam ediyor ve onları kurtarmak için her şey yapılacak. Şu anda dört kişinin öldüğü biliniyor. Sevdiklerini kaybeden ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

"RUSYA BU TERÖR SALDIRISININ SORUMLUSU"

Ukraynalı lider saldırıda en az 24 kişinin de yaralandığını ifade ederken “Rusya, bu terör saldırısının sorumlusudur. Dünyanın savunmamızı destekleme ve insanlarımızın hayatlarını kurtarma konusunda Ukrayna'nın yanında durmaya devam etmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı. Ukrayna askerlerinin bölgeye saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 30 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Kursk bölgesinde çatışmalar nedeniyle dün acil durum ilan edilmişti.Rusya Devlet Başkanı Putin, güvenlik yetkilileri ile Kursk bölgesindeki duruma ilişkin toplantı yapmış ve Rus hükümetinden sivillere desteğin sağlanması konusunda gerekli adımları atması talebinde bulunmuştu.