Süregelen Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle birçok ülkenin Moskova’ya uyguladığı yaptırımlar yıllardır devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, imzaladığı kararnameyle kripto varlıkların belirli alanlarda deneme amaçlı kullanımını 1 Eylül’den itibaren yasallaştırdı. Buna göre kripto varlıkların sınır ötesi ödemelerde ve forex işlemlerinde kullanılması denenecek. Süreci, Rusya Merkez Bankası yürütecek.

KRİPTO PARA MADENCİLİĞİ DE YASALLAŞACAK

Moskova, bu önemli hamleyle özellikle uluslararası yaptırımlardan etkilenen yerel şirketlerin finansal işlemlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu arada Kasım ayından itibaren kripto para madenciliği de yeni yasayla birlikte Rusya’da yasal hale gelecek.

NE OLMUŞTU?

ABD, haziran ayında Rusya ile iş yapan yabancı bankalara yönelik yaptırımlarını genişletmişti. Bu nedenle Rusya’nın bu girişimi artık çok daha önem kazanmış halde. İlk denemeler başarılı olursa Rusya, kripto varlıkların uluslararası ödemelerde kullanılması için yaptırım baskısı altındaki başka ülkelere de esin kaynağı olabilir.

Kripto para devi Binance’den İsrail’in soykırımına destek: Filistinlilerin fonlarına el konuldu! Kripto para devi Binance’den İsrail’in soykırımına destek: Filistinlilerin fonlarına el konuldu!