Marmaris’in Turgut Mahallesi Delikyol koyunda, denize sıfır bir konumda yer alan ünlü komedyen Şahan Gökbakar’a ait kaçak villa, yeni gelişmelerle gündemde. Yeni Asır’ın haberi sonrası Marmaris Belediyesi duruma müdahale etti. Belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden villa ile ilgili yapılması gereken işlemler hakkında yeni bilgi talep etti.

Marmaris Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen belgeler ışığında, Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı mühendisler Şahan Gökbakar’ın Delikyol koyundaki villasını yerinde inceledi. 

İMAR BARIŞINA BAŞVURMUŞTU

Ünlü komedyen, Marmaris Delikyol koyundaki birinci derece sit alanında bulunan kaçak villasını yasallaştırmak amacıyla imar barışına başvurarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Yapı Kayıt Belgesi almıştı. Ancak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda, villanın birinci derece sit alanında yer aldığı ve kaçak olduğu tespit edildi. Bu sebeple Yapı Kayıt Belgesi iptal edilerek durum Marmaris Belediyesi'ne iletildi. Yıkım ve ceza işlemleri için yetkinin belediyeye ait olduğu bildirildi.

BAŞKAN ÜNLÜ: KANUNLAR NE GEREKTİRİYORSA...

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, konuyla ilgili açıklamasında, “Kanunlar neyi gerektiriyorsa yapacağız” diyerek sürecin yasal çerçevede ilerleyeceğini belirtti. Acar, önceki belediye yönetiminin villayla ilgili bir adım atmadığını da vurgularken, gerekli değerlendirmelerin ardından detaylı açıklamalar yapılacağını ifade etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yeni bilgiler talep ettiklerini ve Fen İşleri ekiplerinin incelemelerini sürdürdüğünü belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi