Geçtiğimiz aylarda Esra Erol’da programına katılan Fatma Hanım, kızı Mevlüde’nin kendisini mehdi olarak tanınan Mustafa Çabuk adlı bir kişiyle kaçtığını ve bu kişinin bir termal otelde harem kurduğunu söylemişti. Kendisini mehdi ilan eden Mustafa Çabuk’un Çanakkale’de bulunan bir otelde 300 kişiyi zorla tuttuğu iddia edilmişti. Canlı yayında kayıp olmadığını belirten Mevlüde, 'Allah'ın izniyle onun müridiyim. Biz burada ilim öğreniyoruz" sözleriyle Esra Erol'u sinirlendirmişti. Sahte mehdi Mustafa Çabuk hakkında pek çok ihbar gelirken, Çabuk'un daha önce tarihi eser kaçakçılığından tutuklandığı ve ardından Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenilmişti.

SAHTE MEHDİ TUTUKLANMIŞTI

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde bağlı Külcüler köyünde bulunan yaklaşık 200 kişiden oluşan ve kendilerini ‘Hilafeti Muhammediye Tarikatı’ diye adlandıran grup ‘mehdi’ olarak kabul ettikleri Mustafa Çabuk’la 18 ay önce kendilerini depremzede olarak göstererek, köyün yakınlarında bulunan termal evleri 2 yıllığına kiraladığı ortaya çıkmıştı.

E S R A E R O L-1

"SENİN CANINI ALACAĞIM"

Sahne mehdi ve müridlerinin tutuklanması sonrası ise aylar önce konuyu işlemeye başlayan Esra Erol'a tehdit mesajları gelmeye başladı. Mustafa Çabuk'un Hasan isimli müridi ses kaydı gönderdi. Esra Erol da bu ses kaydını sosyal medya hesabında paylaştı. Tehdit içeren kayıtta Hasan isimli mürid Erol'a "Ey Esra Erol, sen benim canımı aldın ben de senin canını alacağım. Seni destekleyenlerin de canını alacağım. Herkesin canını alacağım" sözlerini sarfetti.