Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 28 kişi yaralandı. Yaralıların 6'sının durumunun ağır olduğu, 2'sinin ise entübe edildiği öğrenildi. Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

PATLAMADA 1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI 

Sakarya

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 28 kişinin yaralandığı fabrikadaki patlamada, içeride mahsur kalan bir kişinin yanmış cesedine ulaşıldı. Cesedin kimliği yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak. Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir" denildi.

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 28 kişi yaralandı. Yaralıların 6'sının durumunun ağır olduğu, 2'sinin ise entübe edildiği öğrenildi. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin fabrikadaki yangına müdahalesi sürüyor.

DUMANLAR GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görüldü.

Başlıksız 1-373

PATLAMA ANI ORTAYA ÇIKTI

Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren makarna fabrikasında meydana gelen patlama anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Başlıksız 1-374

"GÜÇLÜ BİR PATLAMA OLDU"

Sakarya Hendek'teki makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin, açıklama yapan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "İlk belirlemelere göre patlamanın çatı katında olduğu tespit edildi. Ekipler şu anda olay yerinde. Yaralı arkadaşlar var içeride. İnşallah en kısa süre içinde yangını, kontrol altına alıp en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Patlaman sebebine ilişkin henüz bir bilgi yok yangın devam etiği için tespitleri yapamıyoruz. İlk patlama, güçlü bir patlama oldu. Etrafında yerleşim alanı yok" dedi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Tunç, yaşanan patlamayla ilgili olarak, "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır" dedi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde, "Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonucu 2’si ağır olmak üzere 28 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: AA