Ekol TV'de Kritik Gündem'de gündemin sıcak maddeleri ele alındı. Sevilay Yılman sordu, Gazeteciler Şaban Sevinç, Necdet Saraç, Gaffar Yakınca ve Nagehan Alçı yanıtladı. Programda öne çıkan konu ve başlıklar ise şu şekilde:

MANSUR YAVAŞ'TAN EKOL TV'YE ÖZEL AÇIKLAMALAR

Şaban Sevinç: Özür Özel ile görüştüm. Paris'e gideceğiz. İmamoğlu, Mansur Yavaş'ın da gelmesini ve davet edilmesini istediğini söyledi.

Sevilay Yılman: Ben Mansur Yavaş ile görüştüm. Özgür Özel kendisini aramış. Ama zaten Mansur Bey Paris Olimpiyatlarına gitmeyi 2 ay önce planlamış. ASKİ sporcularımızı desteklemeye gittiğini söyledi. Taha Akgül'ün son olimpiyatı olduğu için gitmeyi önceden planlamış. Daha sonra kendisini Ekrem Bey aramış ve İstanbul Evi'nin açılışına davet etmiş. Kısıtlı zamanı olduğu için 15 dakika uğradığını söyledi. Yemek vs planlaması olmadığını söyledi. Mansur Bey, "Biletlerimizi, otel konaklamalarımızı, transfer ücretlerini kendi bütçemizden karşıladık. Belediyenin bütçesinden karşılamadık. Bu olaya üzüldüm. Sanki ben bunu düşünmemişim de Genel Başkanımızın daveti üzerine gitmişim gibi algılandı." dedi.

Necdet Saraç: Tartışılması gereken bir konu da 40 yıl sonra Türkiye'nin altın madalya alamadan olimpiyatlardan dönmesidir. Bakanlık federasyonlara hesap soracağını söylüyor. Ama önce kendisi hesap vermeli.

Şaban Sevinç: CHP'nin sponsor ile Paris'teki organizasyonu tartışılıyor. Ama Cumhurbaşkanı Vaşington'a 5 uçakla gidiyor. Tasarruf yapılması gerekmez mi? Diğer liderler tek uçakla gidiyor.

Nagehan Alçı: Tartışmaları hayal kırıklığı ile izliyorum. İçerik ile ilgili değil gösteriş ile ilgili konuşuyoruz. Olimpiyatları 63'üncü sırada bitirmişiz. Rezil durumdayız. Kimse bunu konuşmuyor.

KILIÇDAROĞLU GERİ Mİ DÖNÜYOR?

(CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekol TV'de Armağan Çağlayan ile Sorgusuz Sualsiz programındaki açıklamaları)

Nagehan Alçı: Sürekli aynı şekilde cevap veriliyor. 'Genel Başkanlık ister misiniz?' denildiğinde, 'Hayır ama delegeler isterse olurum' şeklinde yanıtlanıyor. Seçmden sonra kredisini çabuk tüketti. Akil insan pozisyonuna geçer diye düşündüm ama o da olmadı.

Necdet Saraç: Geçen hafta CHP'de kadın kurultayı yapıldı. CHP'nin kendi delegelerinin bile tanımadığı Asu Hanım seçildi. Halbuki Kılıçdaroğlu dönemindeki delegelerdi. Ama Genel Merkez son derece güçlü ve yönlendirdi.

Şaban Sevinç: Dünkü açıklamalarını dinledim. Geri dönebileceğini sanmıyorum. Cumhurbaşkanı tarafından kendisine mesaj gönderildiği iddiasını Ömer Çelik yalanladı. Aynı söylemleri kullandı. 13 yıllık genel başkanlık süresince kullandığı ifadeleri kullandı.

INSTAGRAM HANGİ ŞARTLA AÇILDI?

Gaffer Yakınca: Instagram güzellemesi yapıldı birçok kanalda. Fikir, ifade hürriyeti yeri değil sadece fotoğraf paylaşma yeri. Amerikan şirketinin yanında yer alındı. Bu çizgi aşıldı.

Nagehan Alçı: Vatandaş Amerikan şirketi mi Rus şirketi mi bilmez. Ekonomik sıkıntı kadar bu da vatandaşın gündemi oldu. Roblox da konuşulmalı. Çok tehlikeli. Birçok kişi başka bir kimlikle çocuklarla iletişime geçebilir. Sorun şu, Roblox'u kapattılar ama 3-5 gün sonra o da açılacak. Sorun çözüldü mü? Hayır. Önemli olan sorunun kaynağına gitmektir.

Necdet Saraç: Ülkemizin kanun ve yasasına göre denetim ve vergilendirme olmalı. Ama yasak çözüm değil. AKP'nin genç seçmeni buna kızmadı mı? 57 milyon kullanıcı ciddi bir rakam. Yasaklarsınız sonra yine başa dönersiniz. Sosyal medyada faşizan eğilimleri körükleme ve yönlendirme var. Tartışılması gerekir. İktidarın geleneksel medyayı kontrol etmesine rağmen bu alanı kontrol edememe sıkıntısı var. Bir şekilde kontrol edilmesi gerekiyor. Katalog suç vs denilebilir. Yasaklama ile bu iş çözülemez.

"MERAL AKŞENER, KILIÇDAROĞLU'NA DAVA AÇIYOR"

Necdet Saraç: Meral Akşener, Aytunç Erkin'e demeç vermiş. Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açacakmış. Cumhurbaşkanı ile görüştüğü için kullandığı sözler nedeniyle dava açacakmış.