Galatasaray Fenerbahçe derbisi öncesi liderlik maçına çıkıyor. Rakip Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Gaziantep Futbol Kulübü. RAMS Park'ta saat 20'de başlayacak Galatasaray-Gaziantep Fk maçını hakem Cihan Aydın yönetecek. 

"BURUK TERİM'iN REKORUNU KIRACAK"

Maç öncesi RAMS Park'tan ambiyansı aktaran Ekol TV muhabiri Sezgin Gelmez " Hava biraz serin. Tam maç havası derler ya öyle bir hava var. Yağış beklenmiyor, maç anında. Galatasaray'ın özelliği ise Süper Lig'de 4 maçı kazanan tek takım olması. Galatasaray 12 puan topladı, bu maçı kazanırsa 15 puan alacak ve bu demek oluyor ki lider olur ve Kadıköy'de oynanacak derbiye lider olarak gider. Bir beraberlik söz konusu olursa Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe eşit puanda olacak. Galatasaray'a baktığımızda, 4 maçını kazanan takım dışında son 2 maçında 5 gol atan takım olma özelliği de taşıyor. Okan hoca ise bu maçı kazanırsa Fatih Terim'den sonra ilk 5 maçı kazanan ilk Türk teknik direktör olacak. Terim'im 98-99 yılarında yakaladığı rekorunu egale edecek. Bir iş günü olmasına rağmen Galatasaraylı taraftarlar, maça 3 saat kala stadyumun etrafında. Gaziantep'e baktığımızda başında sarı kırmızılı takımın eski futbolcusunu görüyoruz. Onun da Okan hocaya karşı sadece bri karşılaşması var.  Ve o karşılaşmada yenilgiyle ayrıldı" dedi. 

"OSİMHEN OYNAYAMACAK" 

Sarı kırmızılı takımın kadrosunda Icardi ve Hakim Zİyech'in sakatlıklarından dolayı oynamayacağını belirten Sezgin Gelmez "Yeni transferler maçta yer alamayacak. Osimhen maçta oynayamayacak kuraldan dolayı. Ve uzun bir süre sonra Batshuayi oynamak zorunda kalacak. Seyrantepe'de maçın başlamasına 3 saat var ve ilgi büyük" ifadelerini kullandı.