Annesi B.Y. tarafından 8 Eylül'de "Uyanmıyor" denilerek Malkara Devlet Hastanesine getirilen 2 yaşındaki Sıla bebekle ilgili detaylar Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Sıla bebeğin beyin kanaması geçirdiğinin ve cinsel istismara uğradığının tespit edilmesinin ardından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

ENTÜBE EDİLDİ

Durumu ağır olan ve entübe edilen Sıla Y., Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

2 ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Sabah'ın haberine göre; soruşturma kapsamında anne B.Y, B.Y'nin birlikte yaşadığı S.Ö, komşuları K.A. ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı. Sıla Y.'nin 5 yaşındaki kardeşi de devlet korumasına alındı.

ANNE OLAYLARI BİLMESİNE RAĞMEN SAKLAMIŞ!

Tekirdağ Barolar Birliği Başkanı Egemen Gürcün'ün yaptığı açıklamaya göre, 2 yaşındaki Sıla Y.'nin 5 Eylül tarihinde şiddet ve cinsel istismar uygulanmasına rağmen, anne B.Y. olayı sakladı. 8 Eylül tarihinde Sıla bebek fenalaşınca ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayene sonucu, Sıla bebek vücudunda morluklar gözlemlendiği ve beyin kanaması geçirdiği tespiti sonucunda yoğun bakıma alındı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Tekirdağ ve Malkara Cumhuriyet Savcılığının kolluk kuvvetleriyle yürüttüğü titiz çalışma sonucunda, Sıla'nın komşuları olan 13 ve 14 yaşındaki iki çocuk tarafından şiddet ve cinsel istismara uğradığı, Sıla'nın ailesi ve cinsel istismarı gerçekleştiren çocukların babasının olayı örtbas ettiği anlaşıldı. Olayla ilgili cinsel istismarı gerçekleştiren 13 ve 14 yaşındaki 2 çocuk, komşuları K.A. anne B.Y. ile B.Y.'nin imam nikahlı olarak birlikte yaşadığı S.Ö tutuklandı.