Sıcaklıkların birden düşmesiyle birlikte hava değişimi yaşanmaya başlandı. Buna bağlı olarak hastalıklar git gide artış gösterdi. Doktorlar, özellikle mevsim geçişlerinde sık rastlanılan grip gibi hastalıkların ardından kronikleşen öksürük problemine neden olduğuna dikkat çekti. Bal ile soğan karışımının size olan faydasını duyunca çok şaşıracaksınız. 

KURU ÖKSÜRÜĞE KÖKTEN ÇÖZÜM 

Halk arasında 'kuru öksürük' ve 'geçmeyen öksürük' isimleriyle bilinen bu durum, grip sonrası tüm semptomlar ortadan kalksa bile aylarca öksürük sorununun çözülememesine yol açıyor. Bazen kendinizi çok iyi hissetseniz bile öksürük bir türlü geçmek bilmez. Böyle durumlarda bitkisel çözüm yollarına başvurmanız gerekiyor. Soğan ve bal kullanarak hazırlayabileceğiniz bir karışım, öksürüğü ve gribi hafifletmek için etkili bir yöntem sunuyor.

Adsiz Tasarim 64 Nvk9

NASIL HAZIRLANIYOR?

Hazırlanışı oldukça kolaydır. İlk olarak, bir adet kuru soğanı büyük parçalar halinde doğrayın. Üzerine bir yemek kaşığı bal ekleyin ve bu karışımı bir kavanozda en az 3 saat bekletin. Ardından, oluşan sıvıyı süzerek için. Soğan, vücuttaki enfeksiyonları giderir ve bağışıklık sistemini güçlendirirken, bal da vitamin ve minerallerle enerji ve güç sağlar. 

PÜF NOKTASI KARABİBER 

Karabiber ile bal karışımı öksürük için faydalıdır. Karabiber, çeşitli hastalıklardan kaynaklanan öksürükleri engellemeye yardımcı olur ve alerjik öksürüklerde etkili olabilir. Bal ile karıştırıldığında etkisi artar. Bir çay bardağı kaynar suya, çekilmiş karabiber ve bal ekleyip karıştırın. Demlendikten sonra süzerek içebilirsiniz.Bu kür sayesinde öksürük, soğuk algınlığı ve gripten kurtulmanız mümkün olabilir.

Adsiz Tasarim 62 Tefv

MUCİZEVİ KÜR 

Soğan, içerdiği doğal bileşenlerle kanserden birçok hastalığa kadar pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılır. Soğan suyu, balgamı yumuşatır ve bronşit gibi hastalıkların etkilerini hafifletir. Ayrıca, astım krizlerini kontrol altına almada etkili olabilir. Balla karıştırıldığında, boğaz ağrısı, iltihaplanma ve öksürük gibi sorunlarda hızlı bir iyileşme sağlar. Soğanın içinde bulunan cysteine maddesi, tıbbi tedavilerde kullanılan bazı ilaçlarda da yer almaktadır.