Yaşam

SON DAKİKA 29 EKİM TATİLİ KARARI! 29 Ekim’de kaç gün tatil yapılacak? 28 Ekim tam gün mü yarım gün mü tatil?

29 Ekim yaklaşırken milyonların gözü tatil kararında. 28 Ekim tam gün tatil olursa 29 Ekim tatili tam 4 güne uzayacak…

Abone Ol

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için uygulanan resmi tatil süresi 1 buçuk gün. Yani her yıl 28 Ekim öğleden sonra başlayan resmi tatil 20 Ekim’de son buluyor. Bu yıl 28 Ekim tarihi Pazartesi gününe denk gelince işler karıştı. Zira 28 Ekim Pazartesi öğleden öncesi idari izin ilan edilirse hafta sonu ile birleşen 29 Ekim tatili 4 güne uzamış olacak. Pek çok kişi mini tatil için planlar yapmaya başladı…

29 EKİM’DE KAÇ GÜN TATİL YAPILACAK?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı en önemli milli bayramlarımız arasında yer alıyor ve her milli bayram gibi resmi tatil uygulanıyor. Ancak diğer bayramlardan farklı olarak 29 Ekim için uygulanan resmi tatil süresi bir buçuk gün oluyor.

Bu kapsamda şu an için 29 Ekim’de bir buçuk günlük bir tatil bulunuyor.

28 EKİM TAM GÜN MÜ YARIM GÜN MÜ TATİL?

28 Ekim her yıl öğleden sonrası tatil olmak üzere yarım gün oluyor. Çalışanlar ve öğrenciler sabah normal mesai saatleri içinde okullarına ve iş yerlerine giderken, öğleden sonra tatil uygulanıyor.

Ancak bu yıl 28 Ekim Pazartesi gününe denk geliyor. Eğer pazartesi günü öğleden öncesi de tatil ilan edilirse 25 Ekim mesai saati bitimiyle başlayan hafta sonu tatili 29 Ekim tatili ile birleşecek ve 30 Ekim Cuma günü sona erecek. Böylelikle milyonlarca çalışan ve öğrenci 4 tam gün tatil yapmış olacak.

Ancak şu an için 28 Ekim Pazartesi gününün tam gün tatil olacağına dair bir bilgi bulunmuyor.