İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bugün bir saldırı daha gerçekleştirdi. Saldırıda Hizbullah ana karargahı hedef alınmıştı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü açıklayan İsrail, "Artık dünyayı terörize edemeyecek" dedi. 

"HASAN NASRALLAH ÖLDÜRÜLDÜ"

İsrail ordusunun Arapça konuşan sözcüsü Avichay Adraee, İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği hava saldırılarında, Lübnan Hizbullahı lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü söyledi. Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Beyrut'un güneyindeki Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesine cuma akşamında düzenlenen saldırıda Hizbullah'ın kurucu liderlerinden ve mevcut Genel Sekreteri Nasrallah'ın yanı sıra grubun Güney Komutanı Ali Keraki ve diğer liderlik kadrosunu öldürdük" ifadelerine yer verildi.

ALİ KARAKİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Reuters'ta yer alan habere göre; Hizbullah'ın bir diğer lideri Ali Karaki'nin de öldürüldüğü söylendi.

HİZBULLAH'TAN İLK AÇIKLAMA

Hizbullah kaynakları "Dün akşamdan beri Nasrallah'la temas yok" açıklamasında bulundu. 

Nasrallah kimdir, öldü mü, son durumu nedir? Hizbullah sekreteri Nasrallah öldü iddiası! Nasrallah kimdir, öldü mü, son durumu nedir? Hizbullah sekreteri Nasrallah öldü iddiası!

ABD: SALDIRIDAN HABERİMİZ YOKTU

Pentagon, İsrail'in Lübnan'a saldırısıyla ilgili olarak önceden bildirilmediklerini ve saldırıyla ilgili olmadıklarını ifade etti. ABD Başkanı Biden da benzer açıklama yaparak, İsrail'in Beyrut'a saldıracağı ile ilgili önceden bilgileri olmadığını açıkladı.

SALDIRILARDA TOPLAMDA 773 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 773 kişi ölürken, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu. Hizbullah ise İsrail ordusu tarafından ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden yoğun bombardımana karşı füzeli saldırılarla karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar açıklanmadı. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu belirtiliyor.

Ayrıntılar geliyor...