10 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Fezlekede örgüt lideri F.S. ve İ.G. hakkında ayrı ayrı 273'er yıla kadar, diğer 45 şüpheli hakkında ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası talep edildi. 47 şüpheli hakkında toplam 1775 yıl hapis cezası talep edildi. 1400 sayfalık iddianame tamamlandı. 

BEBEKLERE ÖTANAZİ YAPMIŞLAR

Ekol TV'den Dilek Yaman Demir iddianamenin detaylarını anlattı. İddianamedeki Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun raporu dikkat çekti. O raporda bebeklerin ölüm sebebi yer aldı. Uygun süre canlandırma desteğine maruz bırakılmamış demek. Bebeğin ölmesini beklemişler.  Bebeklerin yaşama hakkı elinden alınmış. 

47 ŞÜPHELİNİN İÇİNDE DOKTOR VE HEMŞİRELER VAR

47 şüphelinin içerisinde doktor, hemşire, 112 acil personeli ve şoförler var. 19 özel hastane sorumlu. Çetenin elebaşı doktor ve hastane sahibi.

DOKTOR: TÜPÜNÜ ÇEK ZATEN YAŞAMAZ

İki hemşire arasında geçen diyalog şöyle: 
-Gece beni aramışsın
-Bir bebek kötüydü CRP yapalım demek için aradım
-Hangi hastane?
-Bize ne bırak bebeği ölsün.
-Ne oldu ki nesi varmış bebeğin?
-Doktor bir bebek için tüpünü çek zaten yaşamaz diyor
-28 haftalık bebek bu

BEBEKLERİN YÜZDE 90'ININ YAŞAMA HAKKINI ELİNDEN ALMIŞLAR

Acilen sevk edilmesi gereken bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ediyorlar. Üçüncü derece tedavi görmesi gereken bebeği, o hastanede  yoğun bakım olmamasına rağmen sevk etmişler. Bebekleri doğru beslemedikleri için kilo kaybı yaşayıp engelli kalmaya kadar giden bebekler de var. Bebeklerin yüzde 90'ının yaşama hakkını elinden almışlar.

Kaynak: ekolhaber.com.tr