Son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonunun ilk maçında Hatayspor'u konuk etti. RAMS Park'ta oynanan karşılaşmada ev sahibi mücadeleyi 2-1 kazandı. Hatayspor, 52'nci dakikada Joelson ile öne geçti.

Galatasaray, 80'inci dakikada Mauro Icardi'nin penaltı golüyle skoru eşitledi. Yeni transfer Michy Batshuayi, Lucas Torreira'nın ortasını ağlara gönderdi. Galatasaray sezona galibiyetle başladı ve ilk 3 puanını aldı.

Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında Galatasaray deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Hatayspor ise Kasımpaşa'yı konuk edecek.

GALATASARAY 2-1 HATAYSPOR

5' Dries Mertens'in ortasında Mauro Icardi'den önce Arda Kardeşler topun sahibi oldu.

8' Galatasaray, Ziyech ile gole yaklaştı.

10' Mauro Icardi'nin altıpasta vuruşunu Erce Kardeşler kurtardı.

34' Mertens'in ara pasında topla buluşan Barış, topu rakip ceza sahasına sürdükten sonra attığı şut auta çıktı. 

Karşılaşmada ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi. 

İKİNCİ YARI

50' Galatasaray'ın arkaya arkaya geliştirdiği ataklarda top iki kez direğe çarptı.

GOL! 52' Hatayspor Joelson'un golüyle 1-0 öne geçti

70' Galatasasray'da 2 değişiklik gerçekleşti. Oyuna giren Batshuayi ve Kerem Aktürkoğlu, oyundan çıkan oyuncular Dubois ve Mertens.

GOL! 80' Icardi'nin golüyle skor 1-1'e geldi.

87' Derrick Köhn ve Hakim Ziyech'in yerine Berkan Kutlu ve Yunus Akgün oyuna girdi.

GOL! 90' Galatasaray, Michy Batshuayi ile öne geçti

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Dubois, Davinson, Abdülkerim, Köhn, Kerem Demirbay, Torreira, Ziyech, Mertens, Barış, Icardi.

Atakaş Hatayspor: Erce, Kamil Ahmet, Kilama, Burak, Cemali, Massanga, Lamine, Rui Pedro, Funcsho, Joelson, Carlos

YENİ TRANSFER SARA YEDEK KULÜBESİNDE

Galatasaray'ın yeni transferi Gabriel Sara, müsabakaya yedekler arasında başladı. Verilen 18 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle kulüp tarihine geçen Brezilyalı futbolcu, Hatayspor mücadelesinde kadroya alındı.

JELERT, AĞRISI OLDUĞU İÇİN KADROYA ALINMADI

Galatasaray'ın yeni transferi Elias Jelert kadroya alınmadı. Danimarka'nın Kopenhag takımından transfer edilen Jelert, Süper Kupa'daki Beşiktaş maçının ardından Hatayspor mücadelesinde de ağrısı nedeniyle kadroya yazılmadı.

ZAHA, KENDİNİ RİSKE ETMEDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, transfer görüşmeleri yapan Wilfried Zaha'nın kendini riske etmek istemediğini söyledi. Müsabaka öncesinde yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan Buruk şunları söyledi: "Wilfried Zaha'nın yakın zamanda transfer görüşmeleri vardı. Premier Lig'e oynamaya sıcak bakan bir oyuncumuz. Dün ve bugün tesisteydi. Böyle durumlarda oyuncu kendini riske etmek istemiyor. Zaha ile konuştuk ve bugün kadroda olmamasının daha doğru olacağına karar verdik."

TARAFTARLARDAN KAPTAN KEREM'E DESTEK
Sarı-kırmızılı taraftarlar, kaptan Kerem Aktürkoğlu'na destek ve moral verdi. Maç öncesi yıldız futbolcuyu tribüne çağıran taraftarlar, üzerinde Kerem'in resminin olduğu "Arkandayız kaptan" yazılı pankart açtı. Kerem ise tribünleri selamlayarak teşekkür etti.