Teknoloji

Sosyal medyaya 16 yaş sınırı mı geliyor? Bakan Uraloğlu, "buna izin veremeyiz" diyerek uyardı: Tüm tedbirleri alırız

Son günlerde Türkiye'de artan şiddet olayları, ailelerin çocuklarını dijital medyanın olumsuz etkilerinden koruma çabalarını artırdı. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da önemli mesajlar verdi. Çocuk oyunları için ciddi tedbirler alan ülkeler olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, tüm tedbirlerin alınacağını söyledi. Peki sosyal medyada artan şiddet içerikleri için ne tedbirler alınacak? Sosyal medyaya 16 yaş sınırı mı getirilecek? İşte detaylar...

Abone Ol

Dünyanın bütün ülkeleri, dijitalleşmenin getirdiği şiddet fırtınasıyla baş etmenin yollarını ararken, günden güne artan şiddet olayları sosyal medya mecralarında sıkça paylaşılıyor ve özellikle küçük yaştaki çocukları büyük oranda etkiliyor. Aileler çocukların bu durumdan etkilenmemesi için tedbirler alsa da bir şekilde çocukların olaylara erişim sağlaması kaçınılmaz oluyor. 

"EBEVEYNLERİN İZNİYLE GİRMESİ GİBİ TEDBİRLER KONUŞULUYOR"

Mynet'ten Ersel Yıldırım'a konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformları ve çocuk oyunlarıyla ilgili önemli mesajlar verdi. Çocukların şiddet olaylarından etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alınacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Sosyal medyanın kimse için tehdit alanına dönüşmesine izin veremeyiz. Bakın çocuk oyunlarından tut diğer sosyal medya platformlarına yönelik olarak ciddi tedbirler alan ülkeler de var. Hatta ABD’de bazı eyaletlerde 16 yaşından küçük çocukların sosyal medyaya ebeveynlerin izniyle girmesi gibi tedbirler konuşuluyor.

"TEDBİRLERİ ALDIKTAN SONRA POZİTİF İŞLER GÖRÜNÜR HALE GELECEK"

Bu noktada çocuk oyunları da dahil sosyal medyanın her mecrasının olumsuz etkilerini azaltacak tedbirleri aldıktan sonra sosyal medyanın olumlu ve pozitif işlerinin daha anlamlı ve görünür hale geleceğini düşünüyoruz."

"HERKES ONA GÖRE VAZİYET ALACAK"

Erişim engeline kadar birçok yaptırımın yapılabileceğini kaydeden Bakan Uraloğlu, "Kimsenin şüphesi olmasın bunlara ilişkin adımlar da atılmaktadır. Gerektiği zaman reklam verilmesinin yasaklanması, erişim hızının azaltılması ve sonunda da engellenmesi gibi her türlü yaptırımı ve işlemleri yapabiliyoruz. Herkes de ona göre vaziyet alacak" dedi. 

"TÜRKİYE BU KONUDA ÇOK KARARLI"

Instagram'a getirilen erişim engeliyle ilgili de konuşan Bakan Uraloğlu, 9 günlük süreçte şirketin temsilcileriyle yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yakın zamanda Instagram'ın üst düzey yetkililerinin Türkiye'yi ziyaret edeceğini dile getiren Bakan Uraloğlu, "Bütün sosyal medya platformları artık şunu biliyor ki Türkiye bu konuda çok kararlı" ifadelerini kullandı.

"SİBER TEHDİTLERİ ÖNLEME FAALİYETLERİ YÜRÜTÜYORUZ"

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizler üzerinden gerçekleştirdiği siber saldırıyla ilgii de konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, siber tehditlere karşı da tedbirler alındığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, alınan tedbirlerle ilgili şunları söyledi;

"Bu noktada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz kısa adıyla USOM eliyle yurt içi ve yurt dışı kaynaklı siber tehditleri tespit etme ve önleme faaliyetleri yürütüyoruz. Ulusal ve uluslararası düzeyde iş birlikleriyle, siber tehditlere karşı mücadele halindeyiz."