Türk spor basınının duayen isimlerinden Ahmet Çakır, 72 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir beyin tümörü tedavisi gören Çakır, 2022 yılında geçirdiği beyin ameliyatı sonrasında iyileşme sürecine girmişti, ancak yaşam mücadelesini kaybetti. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Ahmet Çakır’ın vefatını, "Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı, üyemiz Ahmet Çakır'ı kaybettik. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgi kısa sürede verilecektir. Allah rahmet eylesin" mesajıyla duyurdu.

TSYD BAŞKANI ŞİFA DİLEMİŞTİ

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, kısa bir süre önce Çakır'ı evinde ziyaret etmiş ve sosyal medya hesabından, "Ahmet Çakır bir dönem önceki TSYD seçiminde rakibimdi. Hep centilmendi, rakip olduk ama düşman olmadık. Rahatsız olan Ahmet kardeşimi evinde ziyaret ettim. Şifalar diliyorum" ifadelerini paylaşmıştı.

AHMET ÇAKIR KİMDİR?

1952 yılında Kastamonu’da doğan Ahmet Çakır, 1960 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. Sultanahmet Ticaret Lisesi'nde öğrenim gördü, ancak 1969 yılında okulu bırakıp askere gitti. Eğitimine daha sonra devam eden Çakır, 1978'de Beyoğlu Akşam Lisesi'ni, 1982'de ise İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi. Gazetecilik kariyeri boyunca Günaydın, Hürgün, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah-Fotomaç ve Radikal gazetelerinde çalışan Çakır, spor yazarlığı alanında önemli izler bıraktı. 

Kaynak: Haber Merkezi