Ekol TV’nin sevilen programlarından olan moderatörlüğünü Yasin Erçağlayan’un üstlendiği Ekol Gündem’in konukları 27. Dönem CHP Milletvekili Turan Aydoğan, 27. Dönem CHP Milletvekili Gürsel Tekin, hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu ve kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir oldu.

Programda Turan Aydoğan’ın hatırlattığı Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici’nin, "100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira verecek. Bu da savunma sanayii için. Ver kardeşim, vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur!" açıklamaları tartışmaya neden oldu.

STÜDYODA İSRAİL GERİLİMİ

“Türk halkı ne Filistin olur, ne Irak ne de Suriye olur” diyen Turan Aydoğan, açıklamaların iç siyasete yönelik olduğunu ileri sürdü. Türkiye’nin büyük bir tehdit altında olduğunu ve açıklamanın yerinde olduğunu savunan Hilmi Daşdemir, açıklamaların tehdidin doğru okunmasıyla yapıldığını savundu. İki ismin İsrail’in Türkiye için tehdit olup olmadığına yönelik anlaşmazlığı stüdyoda gerilime neden oldu.

“TÜRKİYE ONLARA BENZEMEZ”

Aydoğan, “Türkiye milli değerleri ortaklaşmış bir ülkedir, onlara benzemez” ifadelerini kullanırken Daşdemir, “İnönü Kıbrıs'ta neden harekât yapamadı, onun cevabını verir misiniz?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Daşdemir, Türkiye’nin daha güçlü olacağını ifade ederken Aydoğan, “Neden korkuyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

“AMERİKA PKK DEVLETİ KURMAYA ÇALIŞIYOR”

Daşdemir, “Şunu gözardı etmemek gerekiyor. İsrail 8 milyondan ibaret değil. Arkasında Amerika var. Amerika yanı başımızda bizi hedef alan PKK devleti kurmaya çalışıyor” diye konuştu.

Hilmi Daşdemir, Türkiye’nin bölgesel olarak hedef olduğunu söylerken Daşdemir ve Aydoğan’ın sık sık birbirlerinin sözünü kesmesi dikkat çekti.