Ekol Futbol Ekstra, Onur Yıldız'ın moderatörlüğünde, Tanju Çolak, Serdar Sarıdağ ve Yusuf Kenan Çalık'ın yorumları ile futbolun nabzını tutmaya devam ediyor. Ünlü futbol yorumcusu Tanju Çolak, Göztepe-Fenerbahçe maçındaki olayların perde arkasını aydınlatmak için Ali Koç'a saldıran Fatih Özkan'la görüşmesinin ayrıntılarını anlattı. Tanju Çolak'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"FATİH ÖZKAN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM"

"Ben bu şahısla (Fatih Özkan) dün akşam konuştum. 'Lütfen yarın akşam gel bağlan. Ekol TV'de ilk gecemiz' dedim. 'Gelirdim Tanju abi ama kulüpte bir toplantı yapılacak, onların söylemi doğrultusunda hareket ediyorum. Kusura bakma' dedi. 

Yanımda Hakan Şirin vardı, menajer duymuşsunuzdur, onun yakın arkadaşı. Sinan Engin'e kırıldığını söylemek için Hakan Şirin'i arıyor. Hakan Şirin de benim evde. Diyor ki 'Çok ağır konuştu benimle ilgili Sinan. Ben çok üzüldüm.' Sonra telefonu ben aldım.

"KÜFÜRLER ÜST SEVİYEDEYDİ"

Şunları söyledi: Ali Koç birinci sırada oturuyormuş protokolde ama öyle bir stadyum ki yan tarafı da tamamıyla Göztepe taraftarları. Maç öncesi çok büyük hırlaşmalar olmuş, küfürleşmeler olmuş. Bana 'Abi maçın ilk yarısı bitti. 11 dakikası geçti. Ali Koç aşağı doğru inmeye başladı. Tribüne gitti. 4 dakika var ikinci yarının başlamasına. Ben de gittim. O kadar şeyler atılıyor ki,  aslında inmemesi lazım. Dönüşte o kalabalığı görünce mecburen sahanın içine girdi. O kadar su atılıyordu ki... Küfürler müfürler çok üst seviyede. Ben artık dayanamadım. Maç başından maçın ilk yarısının sonuna kadar ben hep Göztepe taraftarını o protokolün arasında olup 'Yapmayın, etmeyin, küfür etmeyin Ali Bey'e' dedim ve Göztepe taraftarını durdurdum.'

"BANA 'BEN VURMADIM, İTTİM' DEDİ"

Önce kulübün CEO'su Kerem Ertan Ali Koç'la görüşmüş. Biraz hırlaşma olunca Kerem geri döndü farkındaysanız. 'Ben vurmadım, ben ittim' diyor. 'Niye ittin?' diyorum.  "Ne bileyim 50 dakikadır, 55 dakikadır küfrü durdurmaya çalışıyorum, mücadele ediyorum. En ön sırada oturuyor. Biraz geri otursa duymayacak ama en sonunda dayanamadım bunu yaptım. Hatalıyım biliyorum.' Bence Fatih Özkan'ın bu özürü de inanın bana kulübün ona diktesiyle yapılan bir özür."

NE OLMUŞTU?

Trendyol Süper Lig'in 2'nci haftasında Göztepe ile Fenerbahçe, Gürsel Aksel Stadı'nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, devre arasında stadyuma giremeyen Fenerbahçeli taraftarlara destek vermek için tribünlere gitti. Ali Koç, ikinci yarı başladıktan sonra yerine dönmek istedi. Saha kenarında yürürken gerginlik tırmandı. Tribünlerden Ali Koç'a yabancı maddeler atılmaya başladı. Bu sırada Göztepe'de görevli olan Fatih Özkan, Ali Koç'u saldırdı ve iterek yere düşürdü. Gerginliğin ardından Ali Koç, tekrar protokol tribünündeki yerine geçti.

Fatih Özkan, Ali Koç'un şikayeti sonrası gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Özkan'a ev hapsi verildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a saldırı: Gözaltına alınan Fatih Özkan'ın cezası belli oldu Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a saldırı: Gözaltına alınan Fatih Özkan'ın cezası belli oldu