Bursa’nın tarihi İznik ilçesi, Türkiye’nin en büyük beşinci gölüne ev sahipliği yapmasının yanı sıra, dünyaca ünlü çinileri, bazilikası ve dört imparatorluğa başkentlik yapmasıyla da dikkat çekiyor. Pandemi sonrası artan talep doğrultusunda, İznik’te inşa edilen havuzlu ve müstakil villalar, tatilcilere hem konfor hem de mahremiyet sunuyor. Ege ve Akdeniz bölgelerindeki kalabalıktan uzaklaşmak isteyen tatilciler, İznik’i tercih ederek dört mevsim doğayla iç içe bir tatilin keyfini çıkarıyor.

4 I M P A R A T O R L U G U N B A S K E N T I I Z N I K ‘ S A K I N 374126 103560

TARİH İÇERİSİNDE TATİL!

İznik, M.Ö. 377’den günümüze kadar Bithynia Krallığı, Selçuklu Devleti, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış önemli bir kültür ve tarih merkezi. İlçe, aynı zamanda Helenistik dönemden kalma ızgara planlı kent yerleşimi ve Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalan anıtsal yapılarıyla kültür turizmi için de büyük bir çekim merkezi. Bu tarihi dokunun ortasında tatil yapma imkanı sunan müstakil villalar, hem doğa hem de tarihle iç içe bir deneyim sunuyor.

4 I M P A R A T O R L U G U N B A S K E N T I I Z N I K ‘ S A K I N 374132 103560

PANDEMİ TATİL ALIŞKANLIĞINI DEĞİŞTİRDİ

Turizmci Ali Gençtürk, pandemi sonrası değişen tatil alışkanlıklarına dikkat çekerek, "Pandemi, insanların tatil anlayışını kökten değiştirdi. Kalabalık otellerin yerini doğayla iç içe, izole ve kişisel alanlar tercih ediliyor. İznik’teki müstakil villalar, hem özgürlük hem de 5 yıldızlı otel konforu sağlıyor" dedi. Özellikle aileler ve arkadaş grupları, daha rahat ve izole bir tatil geçirmek için bu villalara büyük ilgi gösteriyor.

İznik, dört mevsim boyunca yüzde 100 doluluk oranıyla turistleri ağırlarken, sunduğu konaklama seçenekleri ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin yeni tatil rotalarından biri haline geliyor.

Kaynak: DHA