Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Genel Kurulu'na konuştu. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Rusya'dan dünyaya seslenerek Filistin'e sahip çıktı, "Gazze'de bütün insanlık bir sınavla karşı karşıyadır. Bu soykırımda sessiz kalınıyor. Bu insanlık adına işlenmiş bir suçtur. Bu suça karşı çıkmak ve İsrail'i durdurmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş'tan öne çıkan açıklamalar;

"Rusya ile son dönemlerde önemli ilişkiler gelişmektedir. İlişkilerini ciddi biçimde geliştirmektedir. Bu ilişkilerde iki ülkenin vizyoner liderleri, samimi arzularının da büyük katkısı var.

Dünyanın büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı dönemden geçiyoruz. Bu sorunların hepsine barış perspektifi ile bir takım çözümler üretmek mecburiyetindeyiz. Yaşadığımız dönem tarihi bir gelişmeye şahitlik etmektedir.

Rusya Ukrayna krizi bölgesel bir kriz haline gelmiştir. Dolmabahçe'de iki ülke barışı gerçekleştirme noktasına gelmişti. Ancak krizin devam etmesini isteyenler bu savaşın bitmesini istemedi. Umarız yeniden bir barış masası kurulur. Rusya'nın içinde olmadığı hiçbir müzakerenin sonuç alması mümkün değil.

"BRICS'E ÜYELİK GÜCÜMÜZÜ ARTIRIR"

Türkiye'nin BRICS'e üyeliği alternatif değil çeşitlilik olur. BRICS'in yeni bir barışa öncü olacağını düşünüyoruz

"İSRAİL' DUR DEME VAKTİ GELMİŞTİR"

Gazze'de bütün insanlık bir sınavla karşı karşıyadır. Bu soykırımda sessiz kalınıyor. Bu insanlık adına işlenmiş bir suçtur. Bu suça karşı çıkmak ve İsrail'i durdurmak mecburiyetindeyiz. Rusya Ukrayna krizindeki kriz gelişme potansiyeli taşıyorsa bu insanlık suçları da yayılma potansiyeli seyretmekte.

Lübnan'da sivillere karlı işlenen suç insanlığın hayal edemeyeceği noktada. Bardak artık taşmıştır. BM kararlarını hiçe sayan, adaleti takmıyorum diyen İsrail'e dur deme vakti geldi. Bu sadece Filistinlilerin değil adaletten yana olan herkesin ortak sorunudur.