Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tek tırnaklı eti açıklaması! İşte, tek tırnaklı eti bulunan ürünler ve işletmeler

Tarım ve Orman Bakanlığı, tek tırnaklı etinin bulunduğu işletmeler ve ürünlere dair resmi bir açıklama yayınladı. İslamda haram olarak kabul edilen tek tırnaklı eti ile ilgili bilgileri ve söz konusu işletmeler ile ürünlere dair detayları derledik.

Abone Ol

Tek tırnaklı eti bir kez daha gündem olmuş durumda. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş yapan bazı mekanlar olduğunun açıklanması sonrası tek tırnaklı eti olan hayvanları ve söz konusu etin ne olduğuna dair bilgileri bir araya getirdik.

TEK TIRNAKLI ETİ TESPİT EDİLEN ÜRÜNLER HANGİLERİ?

Tağşiş ve taklit listesinde tek tırnaklı et tespiti yani sattığı ürünlerde at ya da eşek eti bulunan 10 işletme yer alıyor. Bu işletmeler Bolu, Adana, Balıkesir, Mersin, Bursa, Zonguldak, Sakarya, İzmir ve Ankara şehirlerinde bulunuyor.

Açıklanan listeye göre sattığı ürünlerde tek tırnaklı eti tespit edilen ürünler arasında ısıl işlem görmüş sucuk, dana parça et, Adana kebap, köfte ve kuşbaşılı pide harcı gibi ürünler dikkat çekiyor.

TEK TIRNAKLI ETİ NEDİR?

At, eşek, domuz ve zebra başta olmak üzere bu hayvanların melezleri olan katır, bardo ve zebroit gibi hayvanların tırnak yapısı bütün bir parçadan oluşmaktadır. Bu tırnak yapısı, tek tırnaklı olarak adlandırılmaktadır. Domuz eti İslami kurallara uygun olmaması nedeniyle et ürünlerinde kullanılması kabul edilemez.

Tek tırnaklı hayvanlar şunlar: -At -Eşek -Katır -Domuz -Zebra