ABD’de başkanlık seçimlerine 37 gün kala adayların miting alanlarındaki vaat yarışı da devam ediyor. Cumhuriyetçi Parti’nin desteklediği isim olan eski ABD Başkanı Donald Trump, Wisconsin eyaletindeki mitinginde Demokrat Parti’nin desteklediği isim olan rakibi Kamala Harris’i hedef aldı.

“HARRIS’İN AKLINDAN ZORU VAR”

Mitingi boyunca ABD’nin göçmen sorununa dikkat çeken Trump, ilk kez ABD-Meksika sınırını ziyaret eden Harris’in eleştirerek "Onun aklından zoru var” diye konuştu. Harris ve Başkan Joe Biden’ı düzensiz göçmenlerin ABD'ye girmesine izin verdikleri için suçlayarak bazı göçmenlerin "ABD halkına tecavüz etmek, yağmalamak, hırsızlık yapmak, soymak ve öldürmek" istediklerini ileri sürdü.

“GÖÇMENLERİ SINIR DIŞI EDİN”

Cumhuriyetçi başkan adayının mitingi, ABD'de yasadışı yollarla bulunan ve tutuklanan göçmenlerle ilgili pankartlarla çevrelendi. Pankartlarda "Göçmen Suçlarına Son" ve "Yasadışı Göçmenleri Hemen Sınır Dışı Edin" gibi sloganlar kullanıldı. Eski başkanın konuşması neredeyse tamamen belgesiz göçmenlere ayrılmıştı. Şiddet suçu işleyenleri "canavarlar", "taş gibi katiller" ve "aşağılık hayvanlar" olarak tanımladı.

7 MİLYON GÖÇMEN TUTUKLANDI

Yapılan kamuoyu anketlerine göre, göç ve güney sınırı ABD seçmenleri için en önemli konulardan biri. Hükümet verilerine göre, Biden'ın yönetimi sırasında ABD-Meksika sınırını yasadışı yollarla geçen yaklaşık 7 milyon göçmen tutuklandı. Bu rekor sayı, Trump ve diğer Cumhuriyetçi Parti destekçilerinin Harris ve Biden'a yönelik eleştirilerini artırdı.

Neredeyse canından oluyordu: Trump, tekrar suikasta uğradığı yere gidecek! Neredeyse canından oluyordu: Trump, tekrar suikasta uğradığı yere gidecek!