Dünya

Trump’ın en büyük destekçisi: Musk, Cumhuriyetçi Parti’ye 75 milyon dolar bağışlamış!

Tüm dünyanın merakla beklediği ABD seçimlerine 20 gün kala, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan eski ABD Başkanı Donald Trump’a her zaman desteğini yineleyen ve geçtiğimiz günlerde seçim mitingine katılan milyarder iş insanı Elon Musk’tan rekor miktarda bağış geldiği ortaya çıktı. Seçim kampanyaları süresince de Musk'ın Trump yanlısı kuruluşlara o dönemde bağış yapan tek kişi olduğu ifade edildi.

Abone Ol

ABD’nin yeni başkanının belli olacağı 5 Kasım’daki seçimlere 20 gün kala, dünyanın en zengin iş insanı olan Tesla, Space X ve X'in sahibi Elon Musk'ın son üç ay içinde Cumhuriyetçi Parti’nin desteklediği Donald Trump'a yakın kuruluşlara 75 milyon dolar bağış verdiği ortaya çıktı.

3 AYDA 72 MİLYON DOLAR

Trump ile rakibi ve Demokrat Parti’nin desteklediği isim olan Kamala Harris arasında gerçekleşecek seçim başa baş devam ederken, Musk geçtiğimiz aylarda Trump'ı desteklediğini açıklamış hatta ilk kez bir seçim mitingine de katılmıştı. Federal Seçim Komisyonu, Musk'ın seçim için kritik eyaletlerde seçmenlerin desteğini almaya odaklanan Siyasal Eylem Komitesi'ne (PAC) Temmuz-Eylül aylarında yaklaşık 72 milyon dolar harcadığı ortaya çıktı.

BAĞIŞ YAPAN  TEK KİŞİ

Seçim kampanyaları süresince de Musk'ın Trump yanlısı kuruluşlara 75 milyon dolar bağışladığını bildirildi ayrıca Musk'ın o dönemde gruba bağış yapan tek kişi olduğu ifade edildi.

Suikast girişiminin yaşandığı yerde miting: Trump demokrasi için kurşun yedi! Suikast girişiminin yaşandığı yerde miting: Trump demokrasi için kurşun yedi!

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıllarda Demokrat Parti’nin başkan adaylarına oy verdiğini söyleyen Musk, bu seçimde tercihini keskin bir şekilde değiştirdi. Temmuz ayında Trump'ı desteklediğini açıkça ifade etti ve bu ayın başlarında Pensilvanya'daki bir seçim mitinge katıldı. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Amerikan basınında çıkan haberlerde, Musk'ın Trump'a desteğini açıklamadan çok önce yıllardır gizlice muhafazakâr bir siyasi gruba fon sağladığı öne sürülmüştü. America PAC, Musk'ın bağışları hakkında yorum yapmayı reddetti. Musk, Reuters'ın yorum talebine de yanıt vermedi.

Trump'tan dikkat çeken Elon Musk açıklaması: Seçilirsem görev vereceğim Trump'tan dikkat çeken Elon Musk açıklaması: Seçilirsem görev vereceğim