Eski futbolcu ve yorumcu Tümer Metin, Galatasaray maçında farklı renk krampon giyen Adana Demirspor futbolcusu Semih Güler'e tepki gösterdi. Metin, "Bu akşam bir görüntüye takıldım. Adana Demirspor'da Semih Güler. Ben bunu hayatımda ilk kez gördüm. Oyuncuların kendilerine fazla şekil, değişik imaj çabaları ayyuka çıkmaya başladı artık. Görüntü çok rahatsız etti beni. Bir ayakkabı kırmızı, bir ayakkabı mavi. Niye abi niye? Bana biri açıklasın" dedi.

SEMİH GÜLER SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Gelen eleştiriler üzerine Semih Güler, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Güler açıklamasında neden farklı renk krampon giydiğini anlattı.

FARKLI RENK KRAMPONLARIN SEBEBİ NE?

Adana Demirspor'un 29 yaşındaki futbolcusu Semih Güler, krampon renklerinin down sendromlu bireylere farkındalık yaratmak için farklı olduğunu belirtirken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

DOWN SENDROMLU BİREYLER EŞİT FIRSATLARA SAHİP OLMALIDIR

Down sendromu, bireylerin farklılık gösteren bir kromozom yapısına sahip olmalarından kaynaklanan bir genetik durumdur. Down sendromlu bireyler yaşamın her alanında sevgi, saygı ve eşit fırsatlara sahip olmalıdır.

HAK ETTİKLERİ FIRSATLARA ULAŞABİLMESİ ADINA...

Güzel kızım başta olmak üzere tüm Down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi ve hak ettikleri fırsatlara ulaşabilmeleri adına farkındalık yaratmak için dün farklı renklerde kramponlarla sahaya çıktım.

HAKLARINI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Farklılıklar güzeldir, Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılıkla mücadele edip onların haklarını korumak hepimizin görevi olmalıdır.