Gündem

Turistlerin Türkiye'deki yeni gözdesi: Konya'daki obruk manzaralı otele, ziyaretçi akını

Konya'nın Karatay ilçesinde faaliyete başlayan Selçuklu Kervansarayı, açıldığı günden itibaren ziyaretçi akınına uğruyor. Dev obruğun yanı başına inşa edilen yapıt, günde 600-700 ziyaretçi ağırlıyor.

Abone Ol

Konya, turizmde yabancı turist ağırlamayı sürdürüyor. 800 yıl önce inşa edilen Selçuklu Kervansarayı, Karatay Belediyesi tarafından üç yıl süren bir restorasyon sürecinin ardından müze otel olarak hizmet vermeye başladı. Aslına uygun bir şekilde inşaası tamamlanan şehrin yapıt, önemli turistik destinasyonlarından biri haline geldi.

OBRUK MANZARASI DİKKAT ÇEKİYOR

Kervansaray, mutfak eşyaları ve masa-sandalyeleri gibi tarihi malzemelerle donatıldı ve her odasında yerden ısıtmalı Türk hamamı bulunuyor. Ayrıca, bölgede toplanan tarihi eserlerin sergilendiği otel, 180 metre genişlik ve 145 metre derinlikteki Kızören Obruğu manzarasıyla da ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. İki ay önce açılışı yapılan müze otel, gün içinde birçok ziyaretçiyi ağırlıyor.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU

Otelin müdürü Mehmet Demircioğlu, misafirlerini "sessiz ve derin" mottosuyla ağırladıklarını ifade etti. Eşsiz konseptiyle hem yerli hem de yabancı misafirlere hizmet verdiklerini vurgulayan Demircioğlu, Beklentimizin çok üzerinde bir talep alıyoruz. Hem yerli hem de yabancı turistlerden yoğun ilgi var. Müzemizle birlikte 13 odalı bir oteliz. Misafirlerimiz, Obruk manzarasını görmek için buraya geliyor ve bu deneyim onlar için sürpriz oluyor. Müzemizi gezdikten sonra bazı misafirler, sonraki günler için rezervasyon yaptırarak konaklamayı da tercih ediyorlar. şeklinde konuştu.

"TURİSTLER BURADA HUZURU BULUYOR"

Demircioğlu, otelde sergilenen tarihi objelerin misafirlerde büyük bir hayranlık uyandırdığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Bu mekanın en önemli özelliklerinden biri, şehirden uzak konumu ve Kızören Obruğu dışında çevresinde başka hiçbir şeyin olmamasıdır. İnsanlar burada öncelikle huzuru buluyor, ardından tarihi deneyimleme fırsatı yakalıyorlar. Ayrıca, restoranımızda sunduğumuz lezzetli yemeklerin tadını çıkarıyorlar. Restore edilmiş odalarımızda konaklayan misafirlerimiz oldukça memnun ayrılıyor. Sosyal medyadan da çok sayıda olumlu geri dönüş alıyoruz. Tarihe ilgi duyan misafirlerimiz özellikle yoğun ilgi gösteriyor; Avrupalı turistlerin yanı sıra Rusya ve Uzak Doğu ülkelerinden gelenler de mevcut. Temmuz ayında tüm platformlarda oda satışlarımız başlamıştı ve o tarihten itibaren talep hızla artmaya başladı. Beklentilerimizin çok üstünde bir ilgi var; günlük olarak 600-700 ziyaretçi ağırlıyoruz. Yerli ziyaretçilerimiz de merakla gelmeye devam ediyor.