Bakan Fidan, Bakan Yerlikaya ve MİT Başkanı Kalın ile 3'lü toplantı formatında istişareler yapmak üzere gittiği Özbekistan'da mevkidaşı Saidov ile bir araya geldi.

"TÜRK DÜNYASI AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Fidan görüşmede, Özbekistan'ın ikinci vatanları olduğunu belirterek, "Aramızdaki işbirliğini kurumsallaştırarak daha da ileri taşıma konusunda liderlerimizin ortaya koyduğu çok büyük bir irade var. İki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin modern zamanların hem ihtiyaçlarına hem de meydan okumalarına cevap verecek şekilde tahkim etmek, kurumsallaştırmak hem Türk dünyası açısından hem de iki ülke açısından fevkalade önemli diye düşünüyorum" dedi.

"KARALARIN HAYATA GEÇMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRECEK"

Haziranda Ankara'da düzenlenen Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3. Toplantısı'nın tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Fidan, iki ülke liderlerinin Türkiye-Özbekistan açısından önemli kararlar aldığını hatırlattı. Alınan bu kararların hayata geçmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Heyet daha sonra Özbekistan Dışişleri Bakanı ile 3'lü toplantı yaptı.

ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI MİRZİYOYEV İLE 3'LÜ TOPLANTI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, beraberinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile Taşkent’e yaptığı ziyaret kapsamında, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile de görüştü. Bakan Fidan, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, “Bu gerçekten çok önemli bir ziyaretti. Sayın Mirziyoyev’in Haziran ayında Türkiye’ye yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanımız ile almış olduğu kararların takibi için yapılan bir ziyaretti” ifadelerini kaydetti.