Gündem

Türkiye'den Lübnan'daki Türk vatandaşları için tahliye açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a saldırı başlatmasına yönelik yeni bir açıklama yaptı. Bölgede güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi ihtimalinin bulunduğu belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanılmıştır" denildi.

Abone Ol

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısına ilişkin Türkiye'den son dakika açıklaması geldi. Dışişleri Bakanlığı, söz konusu ülkedeki vatandaşların tahliyesi için alternatif planların hazırlandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Lübnan'daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi ihtimali bulunmaktadır.

İsrail'in vurduğu Lübnan'dan kaçan halk, akın akın Türkiye'ye geliyor İsrail'in vurduğu Lübnan'dan kaçan halk, akın akın Türkiye'ye geliyor

Bu çerçevede, Lübnan'daki vatandaşlarımızla alakalı planlamalar ilgili kurumlarımızla eş güdüm halinde yapılmış ve vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanmıştır.

Süreci yürütmek üzere "Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi" tesis edilmiştir. Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı görevlilerinden müteşekkil bir heyet halen sahadaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Olası tahliye dahil edilmek amacıyla kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın başvuruları 24 saat görev yapan Konsolosluk Çağrı Merkezimiz (+09 312 292 2929) aracılığıyla toplanmaktadır.