İsrail güçleri tarafından Batı Şeria'da başından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümü ile ilgili Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, yazılı bir açıklama yayımladı.

Keçeli, “Vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi bugün Batı Şeria’nın Nablus kentinde İsrail güçleri tarafından öldürüldü. Vatandaşımızın, barışçıl bir gösteri sırasında başından vurulduktan sonra Filistinlilerin Rafidia Hastanesine kaldırıldığını ancak burada vefat ettiğini öğrendik. Kudüs Başkonsolosluğumuz olayla ilgili olarak yerel makamlarla temas halinde” dedi.

"KONUYU YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Açıklamada, “Vatandaşımızın aynı zamanda ABD vatandaşı olduğunu anlıyoruz. Cenazenin nereye nakledileceği ve nerede defnedileceğine ailesi karar verecek. Defin işlemlerinin Türkiye’de yapılmasına karar verilmesi halinde konsolosluk hizmeti ülkemiz tarafından sağlanacak. Bu gibi durumlarda adli tıp süreci oluyor. Konuyu hukuki boyutuyla da konsolosluk boyutuyla da yakından takip edeceğiz. Vatandaşımızı öldürenlerin adalet önüne çıkarılmasının takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

İsrail, Batı Şeria’daki soykırım saldırısında Türk aktivisti öldürdü! İsrail, Batı Şeria’daki soykırım saldırısında Türk aktivisti öldürdü!

KURTULMUŞ: "ZALİMLERİ LANETLİYORUZ"

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

"Rachel Corrie'nin katlinin üzerinden 21 yıl geçti ancak İsrail devlet terörü geride kalan sürede dünyanın suskunluğundan aldığı cesaretle bugün tıpkı Rachel'i katlettiği gibi Ayşenur'u da katletti. Bu, zulüm ve barbarlığın zirvesidir. Zalimleri lanetliyoruz. Bu barbarlık da gösteriyor ki tüm dünya siyonist İsrail'in tehdit ve tehlikesine karşı yekvücut olmak durumundadır. Netanyahu ve çetesi için sivil, genç, çocuk ayrımı yoktur, Filistinli ya da başka bir milletten olmanızın da önemi yoktur. Bunlar için kendileri ve öldürülebilir diğer insanlar vardır. Dünya bu vahşeti bir an önce durdurmak ve bu katillerin işledikleri insanlık suçlarını en ağır şekilde cezalandırmak zorundadır."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: "NETANYAHU HÜKÜMETİ TÜM SUÇLARIN BEDELİNİ ER YA DA GEÇ ÖDEYECEKTİR"

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın Nablus kentinde Ayşenur Ezgi Eygi adlı vatandaşımızı öldürmesini lanetliyoruz. Filistin halkının haklı davasına destek verirken hayatını kaybeden Ayşegül Ezgi'ye Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Soykırımcı Netanyahu Hükümeti insanlığa karşı işlediği tüm suçların bedelini er ya da geç ödeyecektir" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: Trajik ölümünden derin şekilde rahatsızlık duyuyoruz Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması: Trajik ölümünden derin şekilde rahatsızlık duyuyoruz

ALİ YERLİKAYA: "İSRAİL VE HÜKÜMETİ ALDIKLARI CANLARIN HESABINI ÖDEYECEK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Batı Şeria’nın Nablus kentinde işgalci İsrail askerleri tarafından öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.

Eli kanlı İsrail ve hükümeti, yaptıkları katliamların, aldıkları canların hesabını tarih ve insanlık önünde ödeyecektir" dedi.

BIDEN: "ELİMDE YETERLİ BİLGİ YOK"

ABD Başkanı Biden, Michigan eyaletini ziyaretinde, İsrail askerleri tarafından öldürülen Eygi ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Biden, Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak ekibiyle bir görüşme yaptığını ve detaylı bilgilerin kendisine iletilmesinin ardından bir değerlendirme yapabileceğini belirtti.

ABD Başkanı, "Bu konuda sizin için daha fazla detay elimde olacak; ancak henüz bu bilgilere sahip değilim. Daha fazla bilgiye ihtiyacım var, o yüzden (Beyaz Saray'dan) geç çıktım, ekibimle telefondaydım, daha sonra elimde daha fazla bilgi olacak" şeklinde konuştu.