ABD genelindeki mağazalarda tuvalet kağıdı raflarının boşaldığına dair gözlemler artarken, yetkililer grevin tuvalet kağıdı ve şişe su gibi temel ürünlerin temininde büyük sorunlar yaratmayacağını belirtti. Amerikan Orman ve Kağıt Derneği (AF&PA) Başkanı Heidi Brock, tedarik zincirinde aksaklıklar olsa da, ABD’nin kağıt ürünlerinin büyük çoğunluğunu yerli üreticilerden temin ettiğini vurguladı.

TUVALET KAĞIDI KITLIĞI YAŞANACAK MI?

Amerikan Orman ve Kağıt Derneği Başkanı Heidi Brock, devam eden liman grevinin “tuvalet kağıdı kıtlığı” gibi haberlerle ilişkilendirildiğini kabul etti. Ancak Brock, bu tür ürünlerin tedarikinde ciddi bir sıkıntı yaşanmasını beklemediklerini belirtti. ABD’de kağıt ürünlerine olan talebin %85’inin yerli üreticiler tarafından karşılandığını söyleyen Brock, üretim ve sevkiyatın demir yolu ve kamyon taşımacılığı ile sürdüğünü vurguladı.

36 LİMANDA GREV VAR

Maine’den Texas’a kadar uzanan 36 limanda, Uluslararası Liman İşçileri Sendikası (ILA) ile işverenleri temsil eden Birleşik Devletler Denizcilik İttifakı (USMX) arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle başlayan grev, sevkiyatları olumsuz etkiliyor. Yaklaşık 45 bin işçiyi temsil eden sendika, 6 yıllık süreçte %77 maaş artışı talep ederken, işverenler bu oranı %50’de tutma çabasını sürdürüyor.

Kaynak: AA