Ekonomi

Üç aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Üç aylık enflasyon farkıyla emekliler için zam kaç TL oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen enflasyon verilerini vatandaşlarla paylaştı. Söz konusu paylaşımın ayrıntılarına göre, yıllık enflasyon 2021'den sonra ilk kez politika faizinin de altına inmiş oldu. Peki, üç aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

Abone Ol

Enflasyon oranlarının belli olmasıyla beraber üç aylık enflasyon rakamlarına dair aramalar da hız kazanmış durumda. En çok artışın eğitimde yaşandığı enflasyon oranları sonrası, üç aylık enflasyon farkına dair detayları bir araya getirdik.

EMEKLİLER İÇİN İKİ AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR?

TÜİK, enflasyon rakamlarını duyurdu ve Temuz ayı için enflasyon yüzde 3.32, ağustos ayı için de 2.47 olarak açıklandı. SGK ve Bağ-Kur emeklileri iki aylık efnlasyon farkı olarak yüzde 5.78'lik zam farkını elde etmiş oldu.

EMEKLİLER İÇİN ÜÇ AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre; aylık enflasyon yüzde 2.97 olarak açıklanırken yıllık enflasyon yüzde 48.27 oldu.

OVP'DE NE BEKLENİYOR?

Hükümetin gelecek üç yıla dair ekonomik tahminlerini içeren Orta Vadeli Program'da 2024 yılı için enflasyonun yüzde 41.5'e gerileyeceği ve 2025 sonunda yüzde 17.5 seviyesinde gerçekleşeceği öngörülmüştü.