Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 929’uncu iki ülke arasında gerginlik son noktadayken Ukrayna dün yaklaşık 114 insansız hava araçlarıyla (İHA) Rus topraklarına saldırdı. İHA’lardan 20 tanesinin Moskova’ya düştüğü aktarılırken Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, saldırılarda bölgedeki bir apartmana da İHA düşmesi nedeniyle bir çocuğun öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Rusya'nın güvenlik güçlerine yakın SHOT ve Baza Telegram kanalları, çok katlı bir konut binasından yükselen alevlerin görüntülerini yayımlayarak, beş dairenin yok olduğunu duyurdu.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Bununla birlikte Belediye başkanı Sergei Sobyanin, acil durum ekiplerinin Moskova'nın en büyük havalimanlarından birinin bulunduğu Domodedovo bölgesine gönderildiğini söyledi. Rusya Federal Havacılık Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan yazılı açıklamada ise sivil uçakların güvenliği nedeniyle Moskova’daki havalimanlarında uçuşların geçici olarak kısıtlandırıldığı duyuruldu. Katar merkezli haber kanalı Al Jazeera'da yer alan bilgilere göre ise 30'dan fazla uçuş askıya alındı.

Https Cloudfront Us East 2.Images.arcpublishing.com Reuters T F2 D K L6 V Q N O D3 G E L Z Y H F P D L J X I-1

İRAN’DAN RUSYA’YA BALİSTİK FÜZE

Öte yandan İran'ın Rusya'ya onlarca balistik füze sağladığı iddiası tansiyonu yeniden yükseltirken Kiev söz konusu teslimatı doğrulayıp İran füzelerinin sivil halk üzerinde kullanılacağını iddia etti; ancak hem Tahran hem de Moskova bu iddiaları yalandı. Konuya yakın iki kaynağın Associated Press'e verdiği bilgiye göre, ABD de Ukrayna ile aynı fikirde ve müttefiklerine füze teslimatı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ukraynalı yetkililer ise Rusya'daki İran füzelerinin meşru bir hedef olduğunu belirtti.