Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımlarda Toropets'te büyük patlamaların meydana geldiği ve patlamaların halen devam ettiği görüldü. Ukrayna Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Başkanı Andrey Kovalenko ise yaptığı yazılı açıklamasında, Rusya'nın Toropets'te büyük bir mühimmat deposunda Rus ordusuna ait roket ve füzelerin bulunduğunu ifade etti. Ukrayna Kaynakları depolarda İskander, Toçka-U, KAB ve Kuzey Kore'den alınan KN23 Füzeleri gibi mühimmatların olduğunu belirtti ancak Rus kaynakları Depolarda çok daha fazlasının olduğunu söylüyor.  Rus kaynaklara göre depolarda ek olarak MLRS ve S-300/S-400 füzeleri, havan mühimmatları, mayınlar, 152 mm'lik topçu mühimmatları ve 10-15 arasında Kinzhal Hipersonik füzelerinin bulunduğu belirtiyor.

ZAFER PLANI HAZIR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ukrayna için "Zafer Planı" olarak adlandırdığı ve barışı sağlamayı hedefleyen stratejinin tamamlandığını duyurdu. Zelensky, bu planın ülkede donmuş çatışmalardan kaçınarak Ukrayna'yı güçlü tutmayı amaçladığını belirtti. Zelensky geçen ay, bu planı önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul oturumlarına katılmak üzere ABD Başkanı Joe Biden'a sunacağını açıklamıştı.  Ukrayna liderinin barış müzakereleri için dayanak aldığı plan, 2022'nin sonlarında sunduğu bir öneriye dayanıyor. Bu plana göre, Rusya'nın tüm askerlerini geri çekmesi, Ukrayna'nın Sovyet sonrası sınırlarının yeniden tesis edilmesi ve Rusya'nın işgale yönelik hesap vermesi gerekiyor.

RUSYA İLE GÖRÜŞME ŞARTLARI

Haziran ayında İsviçre'de düzenlenen ve Rusya'nın davet edilmediği "barış zirvesinde" bu plan merkezdeydi. Zirveye katılanlar, bu yıl ikinci bir zirve düzenlenmesi konusunda mutabık kaldı. Rusya, zirveyi anlamsız olarak nitelendirdi ancak Ukrayna ve müttefikleri, Moskova'nın bir sonraki toplantıya katılabileceğini belirtti. Zelensky, Rus askerleri Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 20'sini işgal ederken müzakereleri reddettiğini vurguladı. Rusya ise müzakereye hazır olduğunu, ancak Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesinde olduğu sürece görüşmeleri reddettiğini belirtti.

Kiev’i ayağa kaldıran kılıçlı infaz: Her şey Kursk için! Kiev’i ayağa kaldıran kılıçlı infaz: Her şey Kursk için!