Yaptığı Gabriel Sara ve Elias Jelert tranferleri ile takımı güçlendiren Galatasaray, fırsat transferini kaçırmadı. Dünyanın en pahalı oyuncuları arasında bulunan Victor Osimhen, 1 yıllığına sarı-kırmızılı formayı giyecek. Bir diğer yandan yıldız oyunun hayat hikayesi taraftarlar tarafından ilgi odağı oldu.

TENEKE EVDE YAŞAYIP, SU SATIYORDU

1998'de yıldız futbolcu, Nijerya'nın Lagos kentinde dünyaya geldi. 6 kardeşin en küçüğü olan Victor, kentin en fakir bölgelerinden biri olarak kabul edilen Olusosun'da teneke evlerde yaşadı. Küçük yaşta annesini kaybeden Osimhen, babası ve diğer kardeşleri ile birlikte geçim savaşının içinde bir hayat sürdürdü. Su satarak ailesine destek olan oyuncu, bir yandan da futbola gönül vererek çıkış yolu aradı.

İLK SPOR AYAKKABISI ÇÖP KUTUSUNDAN

Sürekli bir arayış içinde oldu. Nijerya'da yaşadıkları bölgede olan Olusosun çöp alanında bulduğu yırtık ayakkabılarla futbol oynayan Victor Osimhen'in yeteneği gözle görülür hale geldi ve ardından Ultimate Strikers Academy'de kariyerine adım attı. Sonrasında ise Nijerya U17 Milli Takımı ile gösterdiği performans, onu Alman Wolfsburg'a taşıdı. Ve hayatı değişti...

EN DEĞERLİ DÖRDÜNCÜ FORVET

Osimhen, en değerli forvetler arasında 100 milyon euro bonservis bedeliyle 4. sırada yer alıyor. 

X-3