Gündem

Villası ile gündeme oturan Şahan Gökbakar için 10 yıl hapis isteniyor

Komedyen Şahan Gökbakar'ın kaçak olduğu iddia edilen villası ile ilgili yıkım kararı verilmişti. Geçtiğimiz günlerde konutu hakkında açıklama da yapan Şahan Gökbakar ile diğer sanıklar hakkında iddianame hazırlandı; 10 yıl hapis cezası talep edildi.

Abone Ol

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villasına ilişkin hukuki süreç devam ediyor. Evine yıkım kararı verilen Gökbakar, komşu parsellerdeki yapıların görüntülerde yer aldığını ve kendi evinin 85 metrekare olduğunu ifade etti. İddianameye göre, Gökbakar ve diğer sanıklar hakkında 10 yıl hapis cezası isteniyor.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün, Şahan Gökbakar ve diğer şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtiliyor. Müdürlük, Turgut Mahallesi'nde yer alan yapıya izinsiz inşai müdahalede bulunulduğunu ve yapı ruhsatı alınmadan beton dolgu üzerine ahşap iskele, taş duvar ve çeşitli yapıların inşa edildiğini öne sürdü. Yapı kayıt belgesinin iptali sonrasında bölge sit alanı ilan edilince, yıkım kararı verildi.

İLK BALYOZU BİZ VURALIM DEMİŞTİ

Şahan Gökbakar, konu hakkında yaptığı açıklamada, evini satın aldığında mevcut yapıların bulunduğunu ve belge iptallerinin satın alma işlemi sonrası gerçekleştiğini vurguladı. Toplumsal bilinç oluşması adına evini yıkmaya gönüllü olduğunu ifade eden Gökbakar, "Kanunlar tek kişiye uygulanmaz" diyerek sürece tepkisini dile getirdi.

2010 YILINDA İZİNSİZ YAPILMIŞ

Habertürk'te yer alan habere göre iddianamede, 2010 ile 2018 yılları arasında izinsiz olarak konut amaçlı bina, depo, çardak ve iskele yapıldığı belirlendi. Ayrıca 2023 yılında güneş panelleri, su deposu ve ahşap kaplamaların inşa edildiği rapor edildi. İddianamede, Şahan Gökbakar ve diğer sanıklar hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırılık ve imar kirliliğine neden olma suçlarından 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Dava kabul edilirse, Şahan Gökbakar ve diğer sanıklar Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.