Teknoloji

X yeni özelliği duyurdu: Artık paylaşımlara 'engel' olunamayacak

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan X, yeni engelleme özelliğini duyurdu. Yapılacak güncelleme ile birlikte kullanıcı tarafından engellenen hesaplar, kendisini engelleyen kişinin paylaşımlarını görüntüleyebilecek.

Abone Ol

ABD'li milyarder Elon Musk, sahibi olduğu X'te engelleme özelliğinde değişiklikler yapılacağını duyurmuştu. Kullanıcılar tarafından merak edilen özelliğin detayları belli oldu.

ENGELLENEN HESAPLAR PAYLAŞIMLARI GÖREBİLECEK

Yakında başlayacak güncelleme ile engellediğiniz hesaplar, hesabınız 'herkese açık' olarak ayarlandıysa tüm gönderilerinizi görebilecek, ancak hiçbir şekilde etkileşime giremeyecek.

BEĞENME VE YORUM YAPAMAYACAKLAR

Önceki uygulamada engelleme özelliği ile kişiler istemedikleri kişilerin paylaşımlarını görmesini ve onlarla etkileşimde bulunmasını engelleyebiliyordu. Ancak yeni güncelleme ile engellenen hesaplar artık kişinin paylaşımlarını görüntüleyebilecek. Yalnızca beğenme, yorum veya doğrudan mesaj atma gibi etkileşimlerde bulunamayacaklar.

"DAHA FAZLA ŞEFFAFLIK SAĞLAYACAK"

X'ten güncellemeye ilişkin yapılan açıklamada "Bugün, yeni güncelleme ile kullanıcılar engelledikleri kişilerle ilgili zararlı veya özel bilgileri paylaşmak ve gizlemek için engellemeyi kullanabilir. Kullanıcılar bu güncellemeyle böyle bir davranışın gerçekleşip gerçekleşmediğini görebilecek ve bu da daha fazla şeffaflık sağlayacak" ifadelerini kullandı.