ABD Adalet bakanlığı Nvidia'nın antitröst yasalarını ihlal ettiğine dair kanıt araması sebebiyle şirkete mahkeme celbi gönderdi. Yapay zeka devinin antitröst yasalarını ihlal ettiğine dair haberlerin yayınlanması ve resesyon endişeleri küresel piyasaları vurdu.

NVIDIA’NIN DEĞER KAYBI DERİNLEŞİYOR

Yapay zeka destekli piyasa rallisinde lider oyuncu olan Nvidia dün %9,5 değer kaybederek piyasa değeri 279 milyar doların üstüne çıktı. Bloomberg News'un soruşturma hakkında bilgi sahibi olan kişilere dayandırdığı haberine göre, daha önce şirketlere soru formları gönderen Adalet Bakanlığı, şimdi alıcıları bilgi vermeye zorlayan yasal olarak bağlayıcı talepler gönderiyor.

Görüşmeler özel olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilere göre, antitröst yetkilileri Nvidia'nın diğer tedarikçilere geçişi zorlaştırmasından ve yalnızca yapay zeka çiplerini kullanmayan alıcıları cezalandırmasından endişe duyuyor.

TEKNOLOJİ HİSSELERİNE DE SIÇRADI

Küresel piyasalarda Nvidia öncülüğünde yaşanan düşüş teknoloji hisselerine de sıçradı. Nvidia’nın düşüşü Broadcom, Qualcomm ve Micron gibi diğer çip üreticilerini de aşağı çekti.

Wall Street endekslerinde dün Nvidia Corp. hisseleri öncülüğünde yaşanan kayıplar, bu sabah saatlerinde vadeli işlemlerde etkisini gösterdi.

Asya-Pasifik borsaları, ABD teknoloji hisselerindeki sert satışlar ve zayıf ABD ekonomik verilerinin resesyon korkularını tetiklemesinin ardından Tokyo Borsası Nikkei 225 Endeksi öncülüğünde düştü.

Asya'nın yarı iletken ve ilişkili hisse senetleri, ABD'de Nvidia'nın hisse fiyatında bir gecede yaşanan sert düşüşün ardından Çarşamba sabahı geriledi.

NVIDIA’DAKİ DÜŞÜŞLE PİYASALAR ZOR BİR GÜN GEÇİRİYOR

ABD'de listelenen spot bitcoin (BTC) borsa yatırım fonları (ETF'ler), büyüme endişeleri ve Nvidia'daki (NVDA) satışların piyasa duyarlılığını azaltmasıyla zor bir gün geçiriyor.

Teknoloji hisselerindeki satış dalgası piyasalarda ön plana çıkarken borsa endeksleri düşmeye devam ediyor. Dow Jones endeksi yüzde 1,51 düştü, S&P 500 yüzde 2,12 düştü ve Composite yüzde 3,26 düştü.