Türkiye'de mevsim normallerinin üzerinde devam eden sıcaklıklar yarından itibaren düşüyor.  Bugün akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları Yurt genelinde düşüşe geçiyor. Soğuk hava ile birlikte önce kuvvetliye hoş gelecek ardından da bazı illerimize yılın ilk kar yağışı düşecek.

Kar 1-1

YARIN KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Meteorolojiden başla İstanbul olmak üzere yurdun büyük bölümüne yağış uyarısı geldi. Kuvvetli yağışların özellikle Doğu bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor. Bir yandan da hava sıcaklıklarının düşmesi ile beraber bazı illerimizde kar yağışı bekleniyor. 

K A R3

TÜM YURTTA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yazdan kalma havalar Türkiye genelinde Bugünden itibaren bitiyor. Meteorolojiden yayınlanan son hava durumu tahmin raporuna göre Bugün Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Orta Akdeniz’in Toroslar bölgesi, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz Bölgesi’nin tamamı, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu Bölgesi’nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar başlıyor. Meteoroloji özellikle Muş’un doğusu, Ağrı çevreleri ve Erzurum’un güneyi için kuvvetli yağışı uyarısı yaptı. Gece saatlerinde ise Doğu Karadeniz kıyılarında, Kastamonu kıyılarında, Bartın Ordu ve Erzurum çevrelerinde yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk Hava

SICAKLIKLAR DAHA DA DÜŞECEK

Meteoroloji uzmanları ise Yarından itibaren Türkiye genelinde sıcaklıkların daha da düşeceğini bildirdi. Uzmanlara göre, Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 12 dereceye kadar azalacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda Yaşanan bu düşüşle birlikte bazı illerimizde yılın ilk kar yağışı da görülecek. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu’nun yüksek kesimleri ile Karadeniz Bölgesi’nin yaylalarında kar yağışı bekleniyor. Soğuk HavaYurdun diğer bölgelerinde ise sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.