Son yıllarda Snapchat ve Facebook gibi uygulamaları sollayarak popülerleşen Instagram; ‘influencer’ kavramının gelişmesiyle, dijital pazarlamanın önemli bir parçası haline geldi. Türkçeye çevirdiğimizde, insanlar üzerinde etkiye sahip olan dijital içerik üretici olarak tanımlayabileceğimiz influencer’lık, gelişen teknolojilerle ortaya çıkan gözde mesleklerden oldu. Sahte takipçi ve etkileşim sorunlarının ortaya çıktığı son dönemde influencer’ların kalitesi sorgulanmaya başladı. Bu doğrultuda merak edilmeye başlanan influencer’ların gerçek etkileşimlerine yönelik sıralama gündeme bomba gibi düştü.

Influence

İŞTE EN ÇOK ETKİLEŞİM ALANLAR

Bilişim ve teknoloji alanında Yaspe 1’inci sırada Sait Ercan ise 2'nci sırada yer aldı. Dijital pazarlama alanında ise Ahmet Balat birinci oldu.

Arda-8

Bütün kategorilerde ise lider influencer’lar sıralamasında yemek yapma videoları ile tanınan Buse Zeynep birinci sırada, Real Madrid'de forma giyen Türk millî futbolcu Arda Güler ikinci sırada, Benfica'da forma giyen Türk millî futbolcu Kerem Aktürkoğlu ise üçüncü sırada yer aldı.

Kaynak: haber merkezi