Henüz herhangi bir üniversiteye kayıt olmamış binlerce öğrencinin heyecanla beklediği 2024 YKS ek tercih boş kontenjan ve taban puanları erişime açıldı. ÖSYM tarafından yapılan açıklama sonrası hem söz konusu tercihlerin nasıl yapılacağı hem de boş kontenjan listesi ve taban puanlarını derledik!

2024 YKS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Türkiye'nin dört bir yanında onlarca öğrencinin hakkında araştırma yaptığı YKS ek tercihleri, 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan gerçekleştirilecek.

4 (5)-32

2024 YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından tarihleri açıklanan YKS ek tercihlerinin ücreti de belli oldu. Buna göre öğrenciler, 80 TL ödeyerek tercihlerini yapabilecekler. Söz konusu ücretin, 12 Eylül 2024 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılması gerekmekte.

YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2 (5)

2024 YKS EK TERCİH KILAVUZU ERİŞİME AÇILDI

2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'na, yukarıdaki bağlantıdan ulaşabilirler. Söz konusu ılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla erişime açılmıştır.

Tercihlerini gerçekleştirecek öğrencilerin, ilgili kılavuz'u dikkatle incelemeleri ve söz konusu tarihler araında tercihlerini kılavuzda yazan bilgilere göre yapmaları gerektmektedir. 

Ek yerleştirme işlemleri, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2024-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.