UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonuna katılacak son 7 takımın belirlendiği play-off turunda temsilcimiz Galatasaray'a rakip olan Young Boys, gündem olmuş durumda. Sarı siyahlı takımın hangi ülkenin, hangi şehrinin takımı olduğu ve İngilizce olan isminin anlamına dair bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik! İşte, detaylar...

17-2

YOUNG BOYS HANGİ ÜLKE VE ŞEHRİN TAKIMI?

14 Mart 1898 yılında kurulan ve 126 yıllık bir geçmişe sahip olan Young Boys, İsviçre'nin başkenti olan Bern ilinin takımıdır. İsviçre'nin son şampiyonu olan sarı siyahlılar, Servette ile beraber ligde 17 şampiyonlukla en çok şampiyon olan 3. takım konumunda bulunuyor. Bern temsilcisi, 8 kez de İsviçre Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

YOUNG BOYS NE DEMEK?

İngilizce ifade olan Young Boys, Türkçe "Genç Adamlar" anlamına geliyor. Takımın tam ismi ise "Berner Sport Club Young Boys" olarak geçiyor.

18 Kopyası

YOUNG BOYS GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonu play-off turu ilk maçına sahne olacak Young Boys Galatasaray maçı bu akşam saat 22:00'de başlayacak ve TRT 1 üzerinden canlı yayınla futbolseverlerle buluşacak.

GALATASARAY'IN MUHTEMEL 11'İ

Muslera, Jelert, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Kerem Aktürkoğlu, Torreira, Sara, Ziyech, Mertens, Icardi.

18-1