Kültür & Sanat

Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu: 6 dalda 6 çalışma ödül aldı

Gazeteci ve siyasetçi Yunus Nadi Abalıoğlu anısına 1946 yılından beri düzenlenen “Yunus Nadi Ödülleri”, geçtiğimiz gece sahiplerini buldu. Yarışmanın katılımcılarının değerlendirilmesinin ardından 6 dalda 6 çalışma ödüle layık görüldü.

Abone Ol

Yeni Gün gazetesi ile Cumhuriyet gazetesinin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk ve Halide Edip Adıvar ile Anadolu Ajansı’nı kuran Yunus Nadi Abalığlu’nun anısına 1946’dan beri verilen Yunus Nadi Ödülleri’nin kazananları belli oldu.

FOTOĞRAF DALINDA ÖDÜL VERİLMEDİ

Öykü, roman, şiir, sosyal bilimler ve karikatür olmak üzere 6 dalda verilen ödüllerde bu yıl fotoğraf dalında oy çoğunluğu sağlanamadığı için ödül verilmediği açıklandı. Bu yıl 79’uncusu düzenlenen ödül törenine katılan yarışmacıların çalışmaları, seçici kurullar tarafından, zorlu bir değerlendirme sürecinden geçti.

Bu yıl öykü dalında 62, roman dalında 76, şiir dalında 43, sosyal bilimler araştırması dalında 24, karikatür dalında 33 ve fotoğraf dalında 10 eser değerlendirildi.

İŞTE BU YILIN KAZANAN İSİMLERİ

Roman dalında, Konur Ertop, Asuman Kafaoğlu Büke, Zeynep Aliye, Öner Yağcı ve Gamze Akdemir’den oluşan seçici kurulun kararı sonucu, ödülü “Bana Bir Resmini Yolla” adlı kitabı ile Hidayet Karakuş kazandı.

Sadık Aslankara, Sezer Ateş Ayvaz, S Şahin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Özcan Karabulut’tan oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme ile öykü dalında ödül, bu yıl Emrah Öztürk’ün “Evine Dönemeyen Adam” adlı yapıtına verildi.

“Karikatür” dalında Metin Peker, Kamil Masaracı, Muhittin Köroğlu, Zafer Temoçin, Akdağ Saydut ve Murat Sayın’dan oluşan seçici kurul bu yıl ödülü Cem Koç’un adalet konulu yapıtına verildi.

“Şiir” dalında Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Turgay Fişekçi, Eray Canberk ve Hüseyin Yurttaş’tan oluşan seçici kurul tarafından ödülün Elçin Sevgi Suçin’in “51. Bölge” adlı yapıtına verilmesi kararlaştırıldı.

“Sosyal Bilimler Araştırması” ödülünün bu yıl Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Örsan Kunter Öymen, Prof. Dr. Şaduman Halıcı ve Osman Selim Kocahanoğlu’ndan oluşan seçici kurul tarafından, Sercan Ünsal’ın “Köy Enstitüleri-Kırsal Kalkınma ve Sağlık Kolu (Cilt I-II)” ve Hilmi Uysal, Mualla Aksu ve Pakize Türkoğlu’nun çalışması “Sağlık Ekseniyle Köy Enstitüleri-Sağlık Eğitimiyle Canlandırılacak Köy” kitapları arasında paylaştırılmasına karar verilirken fotoğraf dalında ödül verilmedi.