Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 924’üncü gününde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Moskova’nın son dönemde artan saldırılarının faturasını kabineden çıkarmaya karar verdi. Ordudaki seferberlik gibi sivil yönetimde de seferberlik olması gerektiğine dikkat çeken Ukraynalı lider “Kiev geleceğini belirleyecek hayati sonbahar ve kış dönemine girilirken yönetim kadrosunu gözden geçirmek zorunda kaldık. Önümüzdeki dönemde hedeflerimize ulaşabilmek ve düşmanın üstesinden gelmek için yeni kadrolara ihtiyacımız var. Merkez Kiev yönetimiyle yerel idareler arasında daha sıkı organik bağlar kurmamız şart. Görev değişimi sadece hükümette değil, beni ofisimde de yapılacak” diye konuştu.

KULEBA BATI ÜLKELERİNE SİTEM ETTİ

Dün Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, istifasını parlamentoya sunmuştu. Rusya ile savaşın başından bu yana görev yapan Kuleba, istifasını sunarken Batı ülkelerine sitemde bulundu. Batının Ukrayna’ya verdiği uzun menzilli silahların Rusya’ya karşı kullanılamadığını bir kez daha dile getiren Kuleba, “Bize verdiğimiz demir parçalarıyla Rusların bizim halkımızın üzerine attığı ve katliamlar işlediği diğer demir parçalarını etkisiz hale getirmek sizin savaşa dahil olduğunuz anlamına gelmiyor. Rusların ülkemde işlediği sivil katliamına artık dur demelisiniz. Bize verdiğiniz silahlar bir yana Ukrayna’ya komşu Batılı ülkeler kendi hava savunma sistemlerini kullanarak bize atılan füzeleri etkisiz hale getirmeli” ifadesinde bulundu.

KABİNEDE ÇATLAK BÜYÜYOR

Bununla birlikte Kiev hükümetinde Kuleba’nın yanı sıra Stratejik Sanayi Bakanı Aleksander Kamışev, Adalet Bakanı Denis Malyuska, Çevre Bakanı Ruslan Ztrelets, Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Vitaliy Kovalya ve Zelenski’nin kançelarya şefi yardımcısı Rostislav Şurma görevlerinden ayrıldı. Ukrayna hükümetinde sadece Başbakan Denis Şmigal görevinde kaldı.

Kiev hükümetinde büyük kriz: Dışişleri Bakanı Kuleba görevinden istifa etti Kiev hükümetinde büyük kriz: Dışişleri Bakanı Kuleba görevinden istifa etti