Spor

12 Dev Adam kadrosundaydı: Eski milli basketbolcu Asım Pars hayatını kaybetti

Türk basketbolunun efsane kadrosu olan 12 Dev Adam’dan biri Asım Pars’tan acı haber geldi. Emniyet Asım Pars’ın ölümü ile ilgili açıklama yaptı.

Abone Ol

Milli basketbolcu Asım Pars, 48 yaşında hayatını kaybetti. Ailesinin Tuzla Kantonu Tojsici mahallesinde bulunan evinde cansız bedenine ulaşılan eski basketbolcunun intihar ettiği ortaya çıktı.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

Eski milli basketbolcu Asım Pars’ın ölümü hakkında Tuzla Kantonu İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü, "Bugün saat 10.40 civarında Kalesija Polis Karakolu, Asım Pars’ın Tojsici'de bulunan evinde intihar ettiğine dair bir ihbar aldı. Polis memurları, Pars’ın kendini asarak intihar ettiğini doğruladı” sözleri ile açıklama yapılarak intiharın nedeninin daha sonra belirleneceği bildirildi.

ASIM PARS’IN KARİYER HAYATI

Savaş nedeniyle 1993 yılında Türkiye’ye gelen ve Türkiye’deki kariyerine Slobada Tuzla’da başlayan Asım Pars; Galatasaray, Tuborg, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin ve son olarak 2012-2013 sezonunda Erdemirspor formasını giyerek profesyonel kariyerini sonlandırmıştı.
A Milli Basketbol Takımı tarihinde ilk madalyanın kazanıldığı 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda, pivot olarak kadroda bulunarak ay-yıldızlı formayı terletmişti.