Mark Wahlberg, usta bir keskin nişancıyı canlandırdığı ve vizyona girmesinin üzerinden neredeyse 20 yıl geçen Tetikçi (Shooter) filmi ile yeniden dikkat çekiyor. Film, yayın listelerinde hızlı bir yükseliş göstererek izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Shooter, Stephen Hunter'ın çok beğenilen Point of Impact adlı romanından uyarlanarak sinemaya aktarıldı. Wahlberg'ün başrolünü üstlendiği film, aksiyon ve gerilim severler için unutulmaz bir deneyim sunuyor.

1322881 445661618
Filmdeki rolüne hazırlanırken Mark Wahlberg'ü Deniz Kuvvetleri'nin eski keskin nişancılarından Patrick Garrity eğitmişti (Paramount Pictures)

Wahlberg, mesleğine geri dönmesi istenen, inzivaya çekilmiş usta bir keskin nişancı olan Bobby Lee Swagger'ı canlandırıyor. Ancak bu yeni görevinde ABD Başkanı'na yönelik bir suikast tuzağına düştüğünü fark ediyor ve komplo üzerindeki karanlık perdeyi kaldırmak üzere çalışmaya başlıyor.

Michael Peña, Kate Mara ve Danny Glover'ın da rol aldığı Tetikçi, gösterime girdiğinde mütevazı bir başarı elde etmişti. 

Eleştirmenlerden hem olumlu hem de olumsuz yorumlar alan film, 61 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık 96 milyon dolar kadar hasılat elde etmişti.

Hollywood Reporter'dan Kirk Honeycutt, yönetmenliğini Antoine Fuqua'nın üstlendiği filmle ilgili olumlu bir inceleme kaleme almış ancak karakterlerin sığlığını eleştirmişti:

Eğer film karmaşık sahnelere gösterdiği özeni karakterlerine de yansıtabilseydi, Tetikçi bir klasik olabilirdi.

17 YIL SONRA ÇOK İZLENENLER LİSTESİNDE

Collider, vizyona girmesinden 17 yıl sonra Tetikçi'nin Paramount+'ın yayın listelerinde hızla yükseldiğini bildirdi.

2007 yapımı askeri aksiyon filmi, platformun kütüphanesindeki yapımlar arasında en çok izlenenler listesine girmeyi başardı. Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Film Jack Reacher ve Top Gun: Maverick gibi yapımların da bulunduğu listenin 8. sırasında kendine yer buldu.

Tetikçi, Türkiye'de Netflix üzerinden izlenebiliyor.