AK Parti 14 Ağustos’ta kuruluşunun 23. yılını kutluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinliklere ve AK Partili isimler yoğun bir katılım gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa eden ve AK Parti’ye geçeceğini duyuran Ahmet Ersagun Yücel de rozetini de bugün takacağını duyurmuştu. Haberin ardından Ahmet Ersagun hakkındaki araştırmalar da yoğunlaştı.

Ahmet Ersagun Yucel C

AHMET ERSAGUN YÜCEL KİMDİR?

Ahmet Ersagun Yücel, 18 Temmuz 1972 tarihinde Osmaniye'de dünyaya geldi. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Serigrafi bölümünde tamamlayan Yücel ardından New York Üniversitesi'nde reklam ve pazarlama üzerine eğitim aldı.

California Newport Üniversitesi'nde işletme ve pazarlama alanında yüksek lisans yapan Ahmet Ersagun Yücel, ileri düzeyde İngilizce biliyor, evli ve üç çocuk babası.

Ahmet Ersagun Yucel B

AK Parti’ye geçen Ahmet Ersagun Yücel 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Genel Seçimler sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak göreve başladı. İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olarak görev yalan Ahmet Ersagun Yücel, 22 Temmuz 2024 tarihinde partisinden ayrıldığını açıkladı.

İstifa haberini sosyal medya üzerinden duyuran Yücel paylaşımında

"Kurucu liderimiz Sayın Meral Akşener hanımefendinin daveti üzerine katıldığım, kurulmasında ve gelişmesinde emeklerimiz olan ve Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olduğum İYİ Parti'den istifa ettiğimi bildirmek isterim." İfadelerini kullandı.