Yeşilçam’ın en ünlü oyuncularından olan Ahu Tuğba, 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kariyeri boyunca pek çok filmde rol alan ünlü isim aynı zamanda 10 evlilik yaptı. Timmy Alejtanij ile olan evliliğinden dünyaya gelen tek çocuğu Anjelik ile yıllardır ABD, Miami’de yaşamına devam eden Ahu Tuğba son dönemlerini KOAH hastası olarak geçirdi. Evinde ve uykusunda hayatını kaybeden ünlü isim 28 Eylül’de düzenlenen cenaze töreni ile defnedildi. Törende Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik annesinin vasiyetini açıkladı…

Ahu Tugba Vasiyet B

AHU TUĞBA TOPRAĞA VERİLDİ

Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Ahu Tuğba, 1 Eylül’de ABD’de vefat etti. Evinde ölü bulunan ünlü ismin cenazesi kaldırıldığı hastanede prosedürün uzaması nedeni ile uzun zaman ülkeye getirilememişti. Ancak sonunda Türkiye’ye getirilen cenaze 28 Eylül’de toprağa verildi.

Ahu Tuğba için ilk olarak Beyoğlu Atlas Sineması'nda anma töreni yapıldı. Törene Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Tuğba'nın Kızı Anjelik Calvin, sinema oyuncusu Nuri Alço, Serpil Çakmaklı ve sanat camiasından isimler katıldı.

Ardından Ahu Tuğba’nın cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Ahu Tugba Vasiyet C

AHU TUĞBA'NIN VASİYETİ

Cenaze haberinin ardından Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin, yaptığı açıklamada “Annemi ansızın kaybettiğim için sayın gazeteci büyüklerim Selçuk Akdağ ve Nurettin Soydan abilerime ulaşarak, cenazeyi getirtebildim. Sayın bakanım Mevlüt Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Cemil Kalyoncu'ya, onlar da yardımcı oldular. Annemin kendi ekmeğiyle de bir miktar ödeme yapıldı. Sadece cenazeyi taşıması 10 bin doların üstünde tuttu, morg paraları dahil değil. Böyle şeyler hiç önemli değil, ölümlü dünya. Önemli olan biz Allah katında onu toprağa verelim, Rabbim bizi affetsin" ifadelerini kullanmıştı.

Ahu Tuğba’nın cenazesinde üzüntüsü yüzünden okunana Anjelik Calvin, aynı zamanda annesinin vasiyetini de açıkladı.

Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik annesinin vasiyeti ile ilgili olarak "Tek bir şey söyledi kızım ben dedi, beni burada bırakma bir şey olursa dedi. Onu da Allah'ın izniyle yerine getirdik. Bir de duayı bırakma oku dedi" dedi.