Gündem

Aküsünü şarj etmekten sıkıldı: Motosikletine güneş paneli taktı

3 tekerlekli motosikletinin akülerini her gün şarj etmekten bunalan Cemil Bengi, aracının menzilini uzatması gerektiğine karar verdi. Elektrikli motosikletine güneş enerjisi paneli monte ettirerek aracının menzilini uzatırken aküleri şarj etmekten de kurtuldu.

Abone Ol

Samsunlu 65 yaşındaki Cemil Bengi, 1 yıl önce aldığı 3 tekerlekli elektrikli motosikletinin yolda giderken şarjının bitmesinden bunalarak motosikletinin sistemini değiştirmek istedi. Bengi aracına sanayide güneş enerji sistemi monte ettirerek hem aracını şarj etme derdinden hem de menzilinin kısalığından kurtulmuş oldu.

YOLDA GİDERKEN ŞARJ OLUYOR

Aracını sürerken bile şarj edebildiğini söyleyen Bengi, “Güneş panelini sanayide yaptırıp, aracıma taktırdım. Güneş paneli, hapsettiği enerjisi kendi aküsüne aktarıyor. O akü de aracımda bulunan diğer 6 aküyü şarj ediyor. Yolda giderken bile akülerim şarj oluyor. 3 aydır bu sistemi kullanıyorum. 10 bin TL harcayarak bu sistemi kurdurdum. Zaten fazla elektrik harcamıyordu ama hem yolda kalmamak için hem de prizle uğraşmamak için bu sistemi monte ettirdim” sözlerini kullandı. Cemil Bengi güneş panelli aracının yolda görenlerin de ilgisini çektiğini söyledi.