Dünyadaki yatırımları ile dikkat çeken çinli BYD’den dikkat çeken bir hamle daha geldi. Türkiye’deki yatırımlarını sürdüren ve elektrikli araç piyasasına bomba gibi bir giriş yapan Çinli BYD Almanya’da da dikkat çeken bir hamle gerçekleştirdi.

SATIŞ PERDORMANSI DÜŞÜK

BYD’nin Almanya’daki satış grafiği düşük olması, buradaki Pazar yönetiminin kontrolüne daha fazla ağırlık vermesine yol açtı. Bu durumu göz önünde bulunduran BYD Almanya’da distribütörleriyle ortaklıklar kurmaya veya satın almalar yapmaya yönlendirdi. BYD almanya’da ilk altı ayda yalnızca 2 bin adet araç satabildi. Almanya’da sahip olduğu bayi sayısı ise 30.

İŞTE ANLAŞMANIN AYRINTILARI

BYD, Hedin Electric'in Almanya'daki operasyonlarını devralacak. Bu kapsamda, BYD Automotive GmbH, BYD araçlarının ve yedek parçalarının Almanya'daki satış faaliyetlerinin yanı sıra, Stuttgart ve Frankfurt'taki mağazalarının yönetimini üstlenecek. Anlaşmanın şu anda onaya tabi olduğunu belirten BYD, sürecin dördüncü çeyrekte tamamlanmasını öngördüğünü açıkladı.

Bu stratejik satın alma, BYD'nin Avrupa pazarındaki pozisyonunu güçlendirmeyi ve Almanya'daki satışlarını artırmayı hedefliyor.

Kaynak: ekolhaber.com.tr